Wysłany: Pon Mar 15, 2010 20:39 Serwer dla skryptów java
Witam,
Z góry uprzedzam, że nie jestem informatykiem i nie za bardzo znam się na tym o co chcę zapytać, ale szukam i szukam i znaleźć nie mogę...
Otóż, znajomy robi mi serwis i powiedział, że jest konieczność umieszczenia go na jakimś innym typie serwera niż standardowo.
Podał mi hasła w stylu "java hosting" albo "unix".
Teraz po poszukiwaniach dochodzę do tego, że mam znaleźć taki serwer, który będzie obsługiwał skrypty java. W przeciwieństwie do obsługi tych skryptów przez przeglądarkę.
Czy w ogóle istnieją takie serwery?
Możecie polecić jakąś firmę?
Z góry dziękuję za wszelkie informacje.
Pozdrawiam
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 15, 2010 20:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Chodzi pewnie o hosting obslugujace j2ee. jesli tak to powiniej wystarczyc dowolny hosting oferujacy wsparcie dla Tomcata lub JBossa (serwer j2ee). Tutaj podobne pytanie:
Wszystko zalezy od wymagan, bo zazwyczaj hostingi tna javove zasoby i jesli to jakis wiekszy projekt to zastanawialbym sie nad srv dedykowanym lub VPSem. tylko wtedy musisz miec kogos kto ci to skonfiguruje zabezpieczy i zadba o aktualizacje i utrzymanie. Kwestia skali. Na pocztek hosting starczy raczej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum