Wysłany: Czw Mar 18, 2010 21:32 [R825] Jakich użyć części
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 1996
WITAM
PO CHWILOWEJ PRZERWIE POWRÓCIŁEM DO SPRAWDZONEJ MARKI JAKĄ JEST ROVER 4ME.
ZAKUPIŁEM ROVERA 825 W WERSJI COUPE
I TAK WYMIENIĆ MUSZĘ
- CZUJNIK ABS - NIEWIEM CZY PRZEDNI CZY TYLNI - NA STRONIE TOMATEAM SĄ 2RODZAJE.
PEWNIE NIE DA SIĘ TEGO STWIERDZIĆ BEZ WIZYTY U MECHANIKA
- ROZRZĄD - JAKIEŚ PROPOZYCJĘ CO DO PRODUCENTA.
- OLEJ W SKRZYNI BIEGÓW - JEST AUTOMAT - ILE MIEŚCI SIĘ TAM L I JAKIE RZĘDU MOGĄ BYĆ TO KOSZTA.
- CHCIAŁEM SPYTAĆ RÓWNIEŻ O AMORTYZATORY - PODOBNO TYLNE ORYG SĄ NIE DO DOSTANIA A MONROE KTÓRE DOSTAŁEM Z AUTEM WYMAGAJĄ ZMIANY SPRĘŻYN - CZY TO PRAWDA ?
- CZY JEST JAKAŚ SZANSA DOSTANIA NOWYCH PROGÓW LUB UŻYWANYCH - MA KTOŚ JAKIEŚ INFO GDZIE MOŻNA DOSTAĆ.
HMM NA TĄ CHWILE TO CHYBA WSZYSTKO PROSZĘ O RADY I SUGESTIE.
NA CODZIEŃ PRZEBYWAM WE WROCLAWIU WIĘC CHYBA SKORZYSTAM Z USŁUG P.TANEROWICZA GDZIE ROBIŁEM JUŻ KIEDYŚ SWOJĄ 75.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Sty 05, 2011 08:50, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Mar 18, 2010 21:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 21 razy Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 614 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Czw Mar 18, 2010 21:39
helcio napisał/a:
ROZRZĄD - JAKIEŚ PROPOZYCJĘ CO DO PRODUCENTA.
pasek proponuje marki Continental
helcio napisał/a:
CHCIAŁEM SPYTAĆ RÓWNIEŻ O AMORTYZATORY - PODOBNO TYLNE ORYG SĄ NIE DO DOSTANIA A MONROE KTÓRE DOSTAŁEM Z AUTEM WYMAGAJĄ ZMIANY SPRĘŻYN - CZY TO PRAWDA ?
bzdura, jeżeli amor jest przypisany do tego modelu to sprężyny nie mają nic do tego.
helcio napisał/a:
CZY JEST JAKAŚ SZANSA DOSTANIA NOWYCH PROGÓW LUB UŻYWANYCH - MA KTOŚ JAKIEŚ INFO GDZIE MOŻNA DOSTAĆ.
zadzwoń zapytaj, gość ma używane części do Roverów i jest konkretny 601424697
_________________ Super wypas za małą kasę i oczywiście całkiem młode autko? Tylko Rover Ludzie skoro pomagamy to doceniajcie to opcją pomógł bo przestaniemy
Wysłany: Czw Mar 18, 2010 21:48
też własnie tak myślałem odnośnie tych amortyzatorów lecz poprzedni właściciel upierał się iż w tym modelu są jakieś wyjątkowe Shock lub może chodziło mu o Sachs niewiem.
Dzięki za nr jutro zadzwonie
Pomógł: 35 razy Dołączył: 18 Maj 2008 Posty: 473 Skąd: Katowice
Wysłany: Czw Mar 18, 2010 21:56
Cześć.
Wyłącz capslocka .
Cytat:
- CZUJNIK ABS - NIEWIEM CZY PRZEDNI CZY TYLNI - NA STRONIE TOMATEAM SĄ 2RODZAJE.
PEWNIE NIE DA SIĘ TEGO STWIERDZIĆ BEZ WIZYTY U MECHANIKA
Zmierz opór czujników, powinno być około 1.6kohm.
helcio napisał/a:
- CHCIAŁEM SPYTAĆ RÓWNIEŻ O AMORTYZATORY - PODOBNO TYLNE ORYG SĄ NIE DO DOSTANIA A MONROE KTÓRE DOSTAŁEM Z AUTEM WYMAGAJĄ ZMIANY SPRĘŻYN - CZY TO PRAWDA ?
Jak masz zawieszenie samopoziomujące to sprężyny są za słabe do zwykłych amorków i przydało by się zmienić, jak masz normalne to nie trzeba.
Cytat:
- CZY JEST JAKAŚ SZANSA DOSTANIA NOWYCH PROGÓW LUB UŻYWANYCH - MA KTOŚ JAKIEŚ INFO GDZIE MOŻNA DOSTAĆ.
Będę jutro w Marschall Automotive to spytam czy są do kupienia, jeśli tam nie ma to będziesz musiał szukać na złomie.
Chyba raczej Contitech. Continental produkuje opony a nie paski.
DANTE79R napisał/a:
helcio napisał/a:
CHCIAŁEM SPYTAĆ RÓWNIEŻ O AMORTYZATORY - PODOBNO TYLNE ORYG SĄ NIE DO DOSTANIA A MONROE KTÓRE DOSTAŁEM Z AUTEM WYMAGAJĄ ZMIANY SPRĘŻYN - CZY TO PRAWDA ?
bzdura, jeżeli amor jest przypisany do tego modelu to sprężyny nie mają nic do tego.
W tym modelu jest taki patent i to co mówił sprzedający to prawda.
Wysłany: Czw Mar 18, 2010 22:16
Tomek1212 napisał/a:
Chyba raczej Contitech. Continental produkuje opony a nie paski.
co Ty powiesz... a Contitech to co? A Conti Eco Contakt? Przyjacielu to wszystko Continental i pasek jak kupowałem do Tomcata to miał napis Continental Pozdrawiam Tomek1212
_________________ Super wypas za małą kasę i oczywiście całkiem młode autko? Tylko Rover Ludzie skoro pomagamy to doceniajcie to opcją pomógł bo przestaniemy
Dobrze, bo to są podfirmy produkujące poszczególne podzespoły dla danej marki. Tak samo jak np sondy firmy NTK produkowane generalnie przez firmę NGK lub Golden Lodge produkowany przez Magneti Marelli.
Wysłany: Czw Mar 18, 2010 22:33
Tomek uwierz to wszystko to Continental być może w tych innych rzeczach które podajesz masz rację nie przeczę ale wierz mi wszystko co ma początek Conti to stary poczciwy Continental
Wysłany: Czw Mar 18, 2010 23:20
no i po sprawie
Wysłany: Czw Mar 18, 2010 23:37
oj nie bardzo, nie pamiętam gdzie ale raczej drugi koniec Polski
Wysłany: Sob Mar 20, 2010 02:20
Witam
Dziękuje za odpowiedzi , tak tam jest podobno te zawieszenie samopoziomujące.
A kolega ma rację - tak zakupiłem ten samochód co podałeś linka
od środy wieczór zrobiłem nim 1100 km i jestem mega zadowolony.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum