Wysłany: Sob Mar 27, 2010 22:55 [rover 214i 1997r] przyspawana sruba
witam, chcialbym sciagnac przedni zderzak z mojego roverka, chce zrobić kilka rzeczy z nim, ale pojawil sie problem jak w temacie.. środkowa śruba, ta tuż nad tablicą rejestracyjną do której przykręcony jest zderzak jest przyspawana na gwincie.. tzn. śruba jest wkręcona i do tego zaspawana tak że nie można jej odkręcić.. co radzicie? jak sobie z tym poradzić? jutro mogę wrzucić zdjęcie jak to wygląda..
SPAMU¦
Wysłany: Sob Mar 27, 2010 22:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jak może być śruba przyspawana jak dociska najpierw do plastiku i potem do karoserii.
hmmm hmmm a która to jest ta za śruba bo nad tablice pod maska masz tylko 4 plastikowe śruby, pod tablica rej. jest jedna śruba, pod autem masz od spody 3 śruby do beli, 6 wkrętów co trzymają ta dolne czarna chlapacze i dwie nakrętki co są pod nadkolami które trzymaj resztę zderzaka do nadkola.
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
wojzel, czyli ta pod tablica ale tam jest plastik i śruba trzyma plastik to musi być przyspawana do plastiku a nie metalu. Mozę tobie po prostu przyrdzewiała
Wykręć ja dużym kluczem z grzechotka takim na nasadki Albo wrzuć fote jak to u ciebie wygląda
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
wrzuce jutro zdjecie dla rozjaśnienia to co zaznaczyłem na zdjeciu na czerwono, to metalowa rurka w którą jest własnie wkręcona ta śruba.. i to właśnie jest dla mnie dziwne, jest wkręcona i gwint dodatkowo przyspawany do tej rurki..
dzieki koledzy za pomoc, okazało się jednak, że źle spojrzałem na tą śrubę przyspawane coś jest - owszem, ale nie gwint śruby, tylko nakrętka do tej rurki, jak na zdjęciu. Z wykręceniem nie będzie więc kłopotu. Dzieki jeszcze raz i sorry za moją pomyłke niepotrzebną.
spoczko od tego jest forum zeby pytac a przyspawana jest nakretka wiec sruba napewno wyjdzie bez problemow ja wlasnie skonczylem robic u siebie hamulce ale chyba nieobejdzie sie bez zmiany tloczkow ...
koledzy mam zamiar zabrać się za gril, wstawić siatkę czarną drobną i pomalować go pod kolor auta.. wiecie może gdzie w okolicach Legnicy - dolnyśląsk, można oddać obudowe grila do pomalowania i chyba małego wypełnienia.. bo wydaje mi się, że po wyrwaniu szczebelków i środkowego słupka z napisem, zostaną pewnie dziury, mniejsze lub większe.. ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum