Pomógł: 8 razy Dołączył: 23 Mar 2008 Posty: 364 Skąd: Racibórz
Wysłany: Wto Mar 30, 2010 20:14
Fakt, nie pomyślałem o brifie Auto z dojczów
Sprawdzajka vinów pokazuje coś takiego:
Model MG Rover, 600(RH)
Aspiration Turbosilnik turbodoładowany
Body Style Saloon
Class (Trim) Class 7klasa wyposażenia
Drive LHDkierownica po lewej stronie
Engine CC 2000 ccpojemność silnika 2000 cc
Engine cylinders 4 Cylinder4-cylindrowy rzędowy
Engine Fuel System Tcie
Fuel Type Dieselolej napędowy
Number of Doors 4 doorwersja 4-drzwiowa
Performance High performancesilnik o podwyższonej wydajności
Series Engine L Series
Transmission Manualmanualna skrzynia biegów
Transmission No. of Speeds 5 Speedpięć biegów
Valves per engine 8Vsilnik 8-zaworowy
Model Year 1981rok modelowy (nie musi oznaczać roku produkcji)
SPAMU¦
Wysłany: Wto Mar 30, 2010 20:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Szkoda, że luki.f nie podał z jakiego kraju pochodzi jego R, wtedy możnaby porównać z Twoim...
[ Dodano: Wto Mar 30, 2010 21:29 ]
Bo jeśli jego też z Niemiec, to można się domyślać, że jakiś dealer niemiecki stosował takie oznaczenia, albo na rynek niemiecki była jakaś specjalna wersja wyposażeniowa.
_________________ Lincoln Continental `77 *** M-B 320E *** M-B E500
Tzn. tylko z obserwacji mogę powiedzieć, że Silverstone miała niebieski rant na skórzanej tapicerce, drewnianą gałkę, kierownicę i chromowane ringi wokół nawiewów. Więcej nic nie wiem na ten temat (no i że wychodziły tylko w ostatnim okresie produkcji, ale od-do, to nie wiem).
mayson niebieski rant jasne skór i to co opisałeś to wersja classic i wszystkie są w granatowym metaliku (nie spotkałem jeszcze w innym kolorze)
a silverstone to szare skóry i srebrny kolor
_________________ To ja Alex z chłopakami w ręku kierownica ,szosa przed nami...
mayson niebieski rant jasne skór i to co opisałeś to wersja classic i wszystkie są w granatowym metaliku (nie spotkałem jeszcze w innym kolorze)
a silverstone to szare skóry i srebrny kolor
Czyli różnica między Silverstone, a Classic, to tylko kolor auta i tapicerki
ja mam napisane classic pod kierunkami, w papierach classic, ale u mnie jest wogule totalny nonsens. kierownica byla wybrzuszeniami na łapki i z tym drewnem, gałka normalna, wszysktie szyby elektryczne, usterka tez z podgrzewaniem, niebieski rant na jansje tapicerce, cały pakiet drewniany, dwie poduchy, abs, webasto fabryczne auto pochodiz z bawari, rok rpodukcji 97, pierwsza rej 30.12.1997, a lusterka ma czarne, klamki czarne i listwy boczne czarne. totalny nonsens!!!!!!! ani nie pasuje to do zwykłej wersji ani silverstone, ani classic. a furka była zawsze w salonie roverka robiona, bez dzwona i wogule.
rok rpodukcji 97, pierwsza rej 30.12.1997, a lusterka ma czarne, klamki czarne i listwy boczne czarne. totalny nonsens!!!!!!!.
heh listwy i lusterka były w kolorze od 98r
[ Dodano: Sro Mar 31, 2010 01:30 ]
ps.a tak z ciekawości to może classic był tyko z 97r poprzedni też miałem classik 97r obecnie to samo i olek997 też ma 97r ktoś wie??
_________________ To ja Alex z chłopakami w ręku kierownica ,szosa przed nami...
Nie, nie. To weszło chyba nawet w połowie `96. Moja 600-ka z czerwca `97 miała wszystko po lifcie już.
A z tej listy już wiemy, że silverstone od classic różnił się tym, że miał Nebelscheinwerfer i inne rodzaje tapicerki skórzanej. I jajeczka, bo oba nie miały tylnych szyb elektrychnych
Co jeszcze udalo mi sie znalezc to 100 w kolorze Meridian Red. http://www.automotex.co.uk/car-9205636 .Jesli miala by byc to jakas limitowana edycja to napewno mozna by bylo znalezc cos o niej w necie. Nie ludzcie sie ze trafilo sie wam cos specjalnego.Sama nalepka i nic wiecej.
[ Dodano: Czw Kwi 01, 2010 00:19 ]
A widze ze kolega pajda tez znalazl tego samego Roverka
_________________ Chyba przesiade sie na MG ale dopiero jak moj klekocik padnie na amen czyli nie szybko
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum