MaReK
Sam miałem podobne info w podpisie Nie wymuszałem "Jeżeli pomogłem nie dziękuj Wystarczy kliknąć "pomógł"
Plus tego był taki że często temat był przejrzysty bo pod odpowiedzią w której faktycznie pomogłem nie pojawiało się 10 dziękuje. Nie mam i podziękowania zaczynają się od nowa. Jestem skromny i nie lubię jak ktoś mi oficjalnie dziękuje za jakąś błahostkę która osobiście nic mnie nie kosztowała poza podzieleniem się nią.
Z tą różnicą, że ty miałeś to w podpisie, a niektórzy wręcz oczekują tego jak zapłaty pisząc, że dlaczego mieliby za darmo pomagać? Należy się kliknąć w pomógł i już. Dlatego jak takie coś będę widział, to usunę pkt. takiemu delikwentowi do 0.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
apples, wiele razy zdarzało się, że ktoś wprost pisał, że chce punkt. I pomyśleć, że z dorosłymi ludźmi mamy tu do czynienia. Czasem naprawdę żenujące to jest.
Tak jak pisałam już gdzieś kiedyś, wolę zwykłe ludzkie dziękuję, niż jakiś punkt. Tym bardziej, że tak jak mówię niektórzy dają mi je ze strachu chyba
niektórym bardziej zależy na tym by ktoś kliknął "pomógł" niż na tym że faktycznie komuś pomógł i samo "dziękuję" powinno wystarczyć
na innych forach wymuszenia kliknięcia "pomógł" w jakiejkolwiek postaci (bywa że i na pw jest taka wiadomość by kliknąć) jest po prostu karane warnem
dlatego Ja takim wymuszaczom mówię kategorycznie "nie"
Z drugiej strony dobrze że są i pomogą. Nie ważne co za to chcą. Czasami nie ma innej opcji. Bo są tez tacy którzy tylko zadają pytania i tyle. Nawet jak coś wiedzą to nie napiszą.
Osobiście zapłaciłbym komuś kto by mi powiedział że dany interfejs + oryginalne oprogramowanie T4 połączy się z Roverem.
Ostatnio zmieniony przez apples Pią Kwi 09, 2010 18:39, w całości zmieniany 1 raz
Uwierz mi, że z tą pomocą jest czasem różnie. Nie będę przytaczać nicków, ale zdarzało się, że ktoś pisał totalne bzdury i dopominał się kliknięcia.
Zdarzył się też jeden pan, który się na mnie bardzo obraził, bo zgromiłam go za zakładanie po raz kolejny tematu o czymś, co wielokrotnie było poruszane na forum. Jego argumentacja była taka, że raz "nie chce mu się szukać", dwa "on chce dać komuś pomógł". Tym bardziej smutne to było, że była to osoba starsza sporo od nas, więc nie jeden z naszych młodych gniewnych.
_________________ Pozdrawiam Monika
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Kwi 09, 2010 18:46, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum