Forum Klubu ROVERki.pl :: [Forum] Link do postu
GarażTechniczny FAQSzukajFAQRejestracjaZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
[Forum] Link do postu
Autor Wiadomość
apples 

Wysłany: Pią Kwi 09, 2010 15:09   

kasjopea napisał/a:
punkty pomógł, które ktoś dał mi za to, że go zrypałam o zły temat. Nie sądzisz, że bez sensu?
Dobre :mrgreen:

Dżentelmen :razz:

SPAMU¦

Wysłany: Pią Kwi 09, 2010 15:09   Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)

MaReK 
Instytucja wspierająca

Pan
Wszechomogący :)

MG ZT

Wysłany: Pią Kwi 09, 2010 16:09   

To ja się przyznam, że kilku "błagaczom" czy "wymuszaczom" punktów wyzerowałem liczniki ;)

dolny śląsk:marcin.misek
wielkopolska: longer86

apples 

Wysłany: Pią Kwi 09, 2010 16:17   

MaReK
Sam miałem podobne info w podpisie :oops: Nie wymuszałem "Jeżeli pomogłem nie dziękuj :grin: Wystarczy kliknąć "pomógł" :razz:
Plus tego był taki że często temat był przejrzysty bo pod odpowiedzią w której faktycznie pomogłem nie pojawiało się 10 dziękuje. Nie mam i podziękowania zaczynają się od nowa. Jestem skromny :oops: i nie lubię jak ktoś mi oficjalnie dziękuje za jakąś błahostkę która osobiście nic mnie nie kosztowała poza podzieleniem się nią. :grin:

Kurcze może żeby być OK to usuń mi moje :wink:

MaReK 
Instytucja wspierająca

Pan
Wszechomogący :)

MG ZT

Wysłany: Pią Kwi 09, 2010 17:26   

Z tą różnicą, że ty miałeś to w podpisie, a niektórzy wręcz oczekują tego jak zapłaty pisząc, że dlaczego mieliby za darmo pomagać? Należy się kliknąć w pomógł i już. Dlatego jak takie coś będę widział, to usunę pkt. takiemu delikwentowi do 0.

dolny śląsk:marcin.misek
wielkopolska: longer86

apples 

Wysłany: Pią Kwi 09, 2010 17:34   

To faktycznie przegięcie. :shock: Dobrze że numeru konta nie podawali :grin:

kasjopea 

Członek Zarządu
wiceprezes

MG ZS

Wysłany: Pią Kwi 09, 2010 18:05   

apples, wiele razy zdarzało się, że ktoś wprost pisał, że chce punkt. I pomyśleć, że z dorosłymi ludźmi mamy tu do czynienia. Czasem naprawdę żenujące to jest.
Tak jak pisałam już gdzieś kiedyś, wolę zwykłe ludzkie dziękuję, niż jakiś punkt. Tym bardziej, że tak jak mówię niektórzy dają mi je ze strachu chyba :lol:

szoso 

Rover 400

Wysłany: Pią Kwi 09, 2010 18:25   

niektórym bardziej zależy na tym by ktoś kliknął "pomógł" niż na tym że faktycznie komuś pomógł i samo "dziękuję" powinno wystarczyć :wink:
na innych forach wymuszenia kliknięcia "pomógł" w jakiejkolwiek postaci (bywa że i na pw jest taka wiadomość by kliknąć) jest po prostu karane warnem :wink:
dlatego Ja takim wymuszaczom mówię kategorycznie "nie"

apples 

Wysłany: Pią Kwi 09, 2010 18:30   

Czasami ktoś może napisać coś nieświadomie i można przymknąć oko :wink: Gorzej jak ktoś robi to nagminnie. :nono:

kasjopea 

Członek Zarządu
wiceprezes

MG ZS

Wysłany: Pią Kwi 09, 2010 18:32   

Niestety są tacy na forum :sad: .

apples 

Wysłany: Pią Kwi 09, 2010 18:39   

Z drugiej strony dobrze że są i pomogą. Nie ważne co za to chcą. Czasami nie ma innej opcji. Bo są tez tacy którzy tylko zadają pytania i tyle. Nawet jak coś wiedzą to nie napiszą. :/

Osobiście zapłaciłbym komuś kto by mi powiedział że dany interfejs + oryginalne oprogramowanie T4 połączy się z Roverem. :razz:
Ostatnio zmieniony przez apples Pią Kwi 09, 2010 18:39, w całości zmieniany 1 raz  

kasjopea 

Członek Zarządu
wiceprezes

MG ZS

Wysłany: Pią Kwi 09, 2010 18:39   

Uwierz mi, że z tą pomocą jest czasem różnie. Nie będę przytaczać nicków, ale zdarzało się, że ktoś pisał totalne bzdury i dopominał się kliknięcia.

Zdarzył się też jeden pan, który się na mnie bardzo obraził, bo zgromiłam go za zakładanie po raz kolejny tematu o czymś, co wielokrotnie było poruszane na forum. Jego argumentacja była taka, że raz "nie chce mu się szukać", dwa "on chce dać komuś pomógł". Tym bardziej smutne to było, że była to osoba starsza sporo od nas, więc nie jeden z naszych młodych gniewnych.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Kwi 09, 2010 18:46, w całości zmieniany 1 raz  

apples 

Wysłany: Pią Kwi 09, 2010 18:44   

Jest tylu użytkowników na forum że nie ma co się dziwić że zdążają się czarne owce.

Oby tylko jak najmniej. :wink:

Odpowiedz do tematu