Szanowna- IKS-jak w przyszłości spotka Cię jakaś tragedia/czego nikomu nie życzę/ spróbuj rozładować towarzyszące przeżycia głupkowatym żartem.Trochę powagi nad tymi 96 trumnami.Dla bezmyślności nie ma żadnego usprawiedliwienia.W każdej sytuacji.Pozdrawiam.
szanowny benola, akurat następnego dnia po tragedii w Smoleńsku zmarła moja Babcia
ja tylko napisałam, że rozumiem osoby, które na takie zdarzenia reagują próbą rozładowania napięcia poprzez śmiech, co niekoniecznie znaczy, że ja tak reaguję
również pozdrawiam
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Kwi 21, 2010 08:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
...chodziło mi głównie o "twórców" tego typu dowcipów.
tacy twórcy to przeważnie nie muszą lubić osób o których tworzą dowcipy
mnie się akurat ten spodobał
pisałeś wcześniej o nienaśmiewaniu się z 96 ofiar tego wypadku - tak się składa, że "dowcip" dotyczył tylko jednej osoby i tak jak ogólnie jest to przykra sprawa z tym wypadkiem to tak nie uważam, żeby robić z tego takie wielkie halo i robić z prezydenta nie wiadomo jakiego bohatera narodowego
był to zwykły koleś, który niczym się nie wyróżniał ani nie miał żadnych zasług a zrobili z niego męczennika i to co chrzanił podczas swojej kadencji to zamienili na plusy
muszę poszukać takiego fajnego porównania "Kaczora" z przed i po co było zapodane na Demotywatorach - tam idealnie podsumowano jak się z niego naśmiewano jak zaczynał prezydenturę i po wypadku
_________________ moja historia motoryzacji: - Fiat Cinquecento; 700; - Fiat Punto 1.2 8V; - Fiat Bravo 1.2
16V; - MG ZR 160; - Golf V 2.0TDI; - Golf VI GTD
...chodziło mi głównie o "twórców" tego typu dowcipów.
mnie się akurat ten spodobał
pisałeś wcześniej o nienaśmiewaniu się z 96 ofiar tego wypadku - tak się składa, że "dowcip" dotyczył tylko jednej osoby i tak jak ogólnie jest to przykra sprawa z tym wypadkiem to tak nie uważam, żeby robić z tego takie wielkie halo i robić z prezydenta nie wiadomo jakiego bohatera narodowego
był to zwykły koleś, który niczym się nie wyróżniał ani nie miał żadnych zasług a zrobili z niego męczennika i to co chrzanił podczas swojej kadencji to zamienili na plusy
muszę poszukać takiego fajnego porównania "Kaczora" z przed i po co było zapodane na Demotywatorach - tam idealnie podsumowano jak się z niego naśmiewano jak zaczynał prezydenturę i po wypadku
zgadzam się z przedmówcą wiec na rozluźnienie
dlaczego Kaczyńskiego pochowano na wawelu?
żeby Piłsudzki miała zawsze pod ręką zimnego Lecha
Właśnie o to chodzi To jest polityka miłości wg Tuska. Opluć i poniżyć nielubianą osobę. Nawet po jej tragicznej śmierci. A śmieszy to tylko oczywiście przeciwników takiej osoby, bo tak naprawdę jest to chyba tylko kwestia przyzwoitości i pewnego poziomu.
No bo skoro jest to dowcip personalny; dotyczy tragicznie zmarłego człowieka, to skoro uważasz (Ty i inni), że to "tylko dowcip", to wejdź w wątek o Huboszy, Waszego kolegi z Klubu, który zginął tragicznie w wypadku samochodowym, i skleć jakiś dowcip. No przecież jechał szybko, miał niezapięte pasy, wypadł z auta i przeleciał jakiś dystans zanim zginął, więc na pewno uda się coś z tego sklecić zabawnego. No zapraszam; w końcu to będzie "tylko dowcip"
_________________ Lincoln Continental `77 *** M-B 320E *** M-B E500
Właśnie o to chodzi To jest polityka miłości wg Tuska. Opluć i poniżyć nielubianą osobę. Nawet po jej tragicznej śmierci. A śmieszy to tylko oczywiście przeciwników takiej osoby, bo tak naprawdę jest to chyba tylko kwestia przyzwoitości i pewnego poziomu.
No bo skoro jest to dowcip personalny; dotyczy tragicznie zmarłego człowieka, to skoro uważasz (Ty i inni), że to "tylko dowcip", to wejdź w wątek o Huboszy, Waszego kolegi z Klubu, który zginął tragicznie w wypadku samochodowym, i skleć jakiś dowcip. No przecież jechał szybko, miał niezapięte pasy, wypadł z auta i przeleciał jakiś dystans zanim zginął, więc na pewno uda się coś z tego sklecić zabawnego. No zapraszam; w końcu to będzie "tylko dowcip"
magneto, póki co widze ze ty masz problem bo sie tłumaczysz jak dziecko
Napisz mi w którym momencie się tłumaczę? Czytaj ze zrozumieniem bo w moim poprzednim poscie chciałem Ci wytłumaczyć definicje dowcipu.Jeśli dotychczas tego nie zrozumiałeś to wspułczuję.
Jak chcecie porozmawiać o czarnym humorze w kontekście katastrofy pod Smoleńskiem i na przykładzie "zimnego lecha" to super - chętnie przyłączę się do dyskusji.
Ale jak macie zamiar tylko kontynuować personalne wytykanie sobie różnych brzydkich cech to dyskusja może zostać brutalnie przerwana
Mi się osobiście ten dowcip podoba pod kątem budowy, gry słów, skojarzeń. Czarny humor w może zbyt bezpośrednim wydaniu, ale nic więcej. Równie dobrze mogłoby to dotyczyć Króla Lecha czy innych Lechów. Dopiero okoliczności w jakich pojawił się ten dowcip nadają mu kontrowersyjny charakter. Jedni poczują się dotknięci - inni będą się dystansować do niego, a jeszcze inni będą pękać ze śmiechu... a przynajmniej kąciki ust im się podniosą i zaraz opadną, gdy ich posiadacz uświadomi sobie, że chyba nie powinien tak zareagować na dowcip dotyczący tego co się stało...
I to jest punkt zaczepienia jeśli chcecie rozmawiać o "kontrowersjach wokół dowcipu".
Tu można rozpocząć dyskusję o tym czy takie dowcipy są potrzebne? Skąd się biorą? Czy to na pewno tylko wymysły ludzi o małym rozumku? Czy śmierć była/jest/powinna być źródłem do pojawiania się takich żartów? Można na to spojrzeć z wielu stron.
... ale ostatnią jaką chcemy oglądać na forum to personalne wytykanie sobie różnych niezbyt miłych cech. Także proszę nie zmierzajcie w tym kierunku
_________________ proud owner of Rover 45 british racing green 2004 former but still proud owner of Rover 216 GTI Twin Cam 1993
magneto, współczucia ty wymagasz, zrozum dowcipnisiu że tu nie chodzi o żyjącą osobę tylko o kogoś kto zignął tragicznie, i nie ważne czy lubiłes prezydenta czy nie, takie kawały są nie na miejscu i pokazują taki poziom delikatnie mówiąc chama. bo trzeba otwarcie powiedzieć że to poprostu chamski i żenujący kawał. nie zorzum źle nie mówie że jestes chamem tylko mówie o poziomie Twojego kawału, ale skoro takie opowiadasz i ich bronisz.....
Jako że, mimo uwagi admina wątek toczy się w coraz mniej przyjemnym kierunku, to go zamykam.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum