Wysłany: Sob Maj 15, 2010 20:06 [R75] Zamglone reflektory
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam.Z racji tego że kupiłem niedawno R75 mam pewne pytanie mianowicie w jaki sposób wyczyścić tak jakby zamglone reflektory te zewnętrzne od zewnątrz autka.Pokryte są one tak jakby białym nalotem próbowałem pasty tempo ale słabo schodzi.Może ktoś z was miał podobny problem u siebie podobno dobra jest pasta do zębów.Proszę o szybką odpowiedz bo jak R75 może mieć taki mankament ? ? ?.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Lis 25, 2010 12:37, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Maj 15, 2010 20:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Niby tempo dało rade ale tylko trochę tak że jest różnica pomiędzy reflektorami ale do perfekcji dużo jeszcze brakuje.Morze papier da radę ale nie będzie rys kloszu?
ja dalem klosze do spolerowania - byly juz takie chropowate niemal i mocno zamglone. generalnie slabo bylo. o po zrobienie o niebo lepiej. nie ma porowania. zaplacilem chyba 80 zł za cały komplet w P-niu. oczywiscie spolerowane tylko tyle ile trzeba bylo a nie na gładko
ja dalem klosze do spolerowania - byly juz takie chropowate niemal i mocno zamglone. generalnie slabo bylo. o po zrobienie o niebo lepiej. nie ma porowania. zaplacilem chyba 80 zł za cały komplet w P-niu. oczywiscie spolerowane tylko tyle ile trzeba bylo a nie na gładko
Najpierw chciałem sprawdzić czy da się je jakoś w domu doprowadzić do dobrego stanu.
[ Dodano: Sro Maj 19, 2010 15:51 ]
wojzel napisał/a:
papier ścierny 2000 oczywiście na mokro, a później pasta TEMPO.. powinno pomóc.. dziwne że sama pasta nie dała rady..
Proście a będzie wam dane wielkie dzięki dla kolegi ma pomógł, klosze wyglądają o niebo lepiej.
Pomógł: 12 razy Dołączył: 09 Cze 2008 Posty: 337 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw Lip 08, 2010 21:18
A co z filtrami UV na kloszach po zabiegu polerowania? Słyszałem, że po takiej polerce trzeba klosze zabezpieczyć filtrem, bo bez tego w niedługim czasie mogą pożółknąć. Prawda by to była
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum