Forum Klubu ROVERki.pl :: Auto z wadami ukrytymi
GarażTechniczny FAQSzukajFAQRejestracjaZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Ley
Czw Maj 27, 2010 13:08
Auto z wadami ukrytymi
Autor Wiadomość
wild_weasel 

Rover 200

Wysłany: Sro Maj 26, 2010 22:21   

TheArt, dodasz swoim postom wiarygodności, jeśli powołasz się na OSN, komentarze czy inną wykładnię.

SPAMU¦

Wysłany: Sro Maj 26, 2010 22:21   Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)

apples 

Wysłany: Sro Maj 26, 2010 22:21   

maciej napisał/a:
Na prawdę nie widzisz różnicy między podawaniem danych "wrażliwych" Bankowi, a udostępnianiem ich na NK, która jest w pewien sposób portalem "ekshibicjonistycznym"?
Widzę.
maciej napisał/a:
Znów mnie zaskoczyłeś. :roll:
maciej chodzi o zasadę. Tylko tyle. Czytając to co się pojawiło odebrałem w taki, a nie inny sposób. Czy mogę uważać jak uważam? Ja osobiście nigdy bym się nie posunął do tego by grzebać i szukać informacji na temat drugiej osoby by w innym miejscu jej coś udowadniać. Tym bardziej na forum. Może jestem inny i nienormalny, ale już taki jestem.

Paul 

Wysłany: Sro Maj 26, 2010 22:22   

apples napisał/a:
Paul nie rozumiesz
Jak zwykle :głupek: jestem.
apples napisał/a:
Wyciąganie czyiś "brudów"
Sorry, gdzie tu "brudy" ?? Udowodnienie komuś "oszczędnego gospodarowania prawdą" za pomocą jego własnych 'zeznań' nazywasz brudami ??

apples napisał/a:
chodzi o pewien poziom dyskusji
No właśnie :( Przeczytaj od początku i dobrze się zastanów, do kogo mieć pretensje.

maciej 
Klubowicz

Wielki Migrator

Rover 400

Wysłany: Sro Maj 26, 2010 22:23   

apples napisał/a:
Paul nie rozumiesz że chodzi o pewien poziom dyskusji o którym tak piszecie ostatnio. Jakoś go tu nie wiedzę patrząc na to co się dzieje. Wyciąganie czyiś "brudów" grzebiąc jak szczur w śmietniku to jest OK? To teraz może moje jakieś śmieci ktoś wyciągnie by pokazać że nie miałem racji?

Może porównanie dałem złe, ale chodzi mi tylko o pewne zasady.

Jakich brudów?

Pomyśl i oddziel to od swojej niechęci do mnie.

Ktoś w dyskusji z Tobą piszę, że piszesz bzdury, bo on skończył Samochody i Maszyny Robocze na Politechnice Warszawskiej, a Ty jesteś kontrolerem lotniczym, więc nie możesz mieć takiego pojęcia o samochodach jak on, a jednocześnie zobaczyłeś, że jego profil na Naszej Klasie, gdzie jasno jest napisane, że skończył Telekomunikację na Wydziale Elektroniki i Technik Informacyjnych na tej samej uczelni.

Czy nie byłoby to na tyle istotne dla dyskusji, żeby pokazać to innym czytającym, bo pokazuje wiarygodność kogoś, kto zarzuca Ci brak wiedzy?
apples napisał/a:
Wyciąganie czyiś "brudów" grzebiąc jak szczur w śmietniku to jest OK?

Jeśli pokazanie czyjegoś kłamstwa/nieścisłości uważasz za "wyciąganie brudów", to mamy zupełnie inne zrozumienie tego pojęcia.

I tyle - nie zabraniam Ci tego, tylko piszę, że kolejny raz mnie zaskoczyłeś.

Paul 

Wysłany: Sro Maj 26, 2010 22:27   

A tak na marginesie: te 'brudy' to tylko linki i cytaty informacji podanych WŁASNORĘCZNIE przez pana "Sztukę"

apples 

Wysłany: Sro Maj 26, 2010 22:31   

Napisałem co uważam. Ma do tego prawo. Tak samo jak Wy do swoich opinii. Czy znowu nie mam bo tylko Wy macie?

Paul nie ważne co kto i gdzie napisał. Czy upoważnia Cię do tego by to wyciągać? Czy uważasz to za rozmowę na poziomie?

maciej
przestań doszukiwać się drugiego dna bo go nie ma. Napisałem że obojętnie kto by to napisał.

maciej 
Klubowicz

Wielki Migrator

Rover 400

Wysłany: Sro Maj 26, 2010 22:36   

apples napisał/a:
Napisałem co uważam. Ma do tego prawo. Tak samo jak Wy do swoich opinii. Czy znowu nie mam bo tylko Wy macie?

A gdzie Ci ktoś to prawo odbiera?

Tylko z Tobą dyskutujemy, bo się z Tobą nie zgadzamy, szczególnie, że użyłeś absurdalnego DLA MNIE porównania Naszej Klasy do Banku.
apples napisał/a:
maciej przestań doszukiwać się drugiego dna bo go nie ma. Napisałem że obojętnie kto by to napisał.

A ja Ci nie wierzę - moje prawo, takie jak Twoje. :)

apples 

Wysłany: Sro Maj 26, 2010 22:47   

maciej napisał/a:
A gdzie Ci ktoś to prawo odbiera?
Chyba widać to na co dzień. Jak tylko napisze coś nie po myśli niektórych osób.
maciej napisał/a:
A ja Ci nie wierzę - moje prawo, takie jak Twoje. :)
Masz. Ja wiem swoje. :grin:

[ Dodano: Sro Maj 26, 2010 23:47 ]
maciej napisał/a:
że użyłeś absurdalnego DLA MNIE porównania Naszej Klasy do Banku.
Tak na szybko wymyśliłem. Wcześniej już napisałem więc nie czepiaj się tego co wytłumaczyłem.

Zasady. :!:

Paul 

Wysłany: Sro Maj 26, 2010 22:47   

apples napisał/a:
Paul nie ważne co kto i gdzie napisał.
Owszem, ważne a nawet bardzo ważne.
apples napisał/a:
Czy upoważnia Cię do tego by to wyciągać?
Tak, jeżeli to 'napisane' jest ogólnie dostępne za wiedzą i zgodą piszącego . Poza tym to nie jest żadne "wyciąganie", skoro to jest ogólnodostępne.
apples napisał/a:
Czy upoważnia Cię
Tak, jeżeli ktoś podaje się za kogoś, kim NIE jest (a przynajmniej nie próbuje tego udowodnić), tylko po to, żeby przekonać innych, że to, co pisze to prawda objawiona.

thef 

Wysłany: Sro Maj 26, 2010 22:48   

apples napisał/a:
Nie po myśli czy w sposób nieodpowiedni jeśli chodzi o ton wypowiedzi?

maciej 
Klubowicz

Wielki Migrator

Rover 400

Wysłany: Sro Maj 26, 2010 22:49   

apples napisał/a:

Wskaż, gdzie Ci ktoś odbiera albo co przez "odbieranie" rozumiesz, bo dyskutowanie z Tobą nie jest chyba "odbieraniem"?

Jesli tak, to chyba się nie rozumiemy... :(
Cytat:
Masz. Ja wiem swoje. :grin:

Tak jak ja, ale widać Twoja prawda jest ważniejsza, skoro nie możesz odpuścić na stwierdzeniu: ;)
Cytat:
Tylko z Tobą dyskutujemy, bo się z Tobą nie zgadzamy

apples 

Wysłany: Sro Maj 26, 2010 23:00   

Napisze jeszcze raz i może wyjaśnię dokładnie o co mi chodzi.

Ja osobiście nigdy bym się nie posunął do tego by grzebać i szukać informacji na temat drugiej osoby by w innym miejscu jej coś udowadniać (upokorzyć). Tym bardziej na forum. Rozumiem PW. Wyciągnęliście może mało istotne informacje, ale to dopiero był jak widać początek. Nie ma pewności ze za chwile by się nie pojawiły jakieś plotki, donosy, itp. które nie muszą być prawdą a rzucałyby złe światło na "kogoś". Zareagowałem tak i nadal uważam że prawidłowo. Jaką mam teraz pewność że ktoś nie zacznie zbierać na mój temat kompromitujących danych (chociaż o nich nie wiem) i nie rzuci tego na forum przy pierwszej lepszej mojej wpadce, aby w taki sposób mnie upokorzyć. Jakieś zasady kultury o której tak wiele się tutaj mówi chyba też obowiązują w tych tematach i sytuacjach. Osobiście nie posunąłbym się do tego w tego typu dyskusji. Życie prywatne innej osoby mimo że jest ogólnie dostępne nie powinno być wykorzystywane do tego typu rozmów. Może jestem inny i nienormalny, ale już taki jestem i tak uważam.

Kruchy 

Wysłany: Sro Maj 26, 2010 23:05   

apples napisał/a:
Życie prywatne innej osoby mimo że jest ogólnie dostępne nie powinno być wykorzystywane do tego typu rozmów.

TheArt sam napisał, że ma wykształcenie prawnicze, Maciek tylko podał dane, które wcale na to nie wskazują. Wiec nie wiem kto pierwszy wyciągnął życie prywatne ;)

sTERYD 
Klubowicz

Wysłany: Sro Maj 26, 2010 23:07   

znowu się chłopacy rozkręciliście ;)

czy ktoś w ogóle zauważył, że od wywodu Macieja rzeczony rozmówca się oddelegował? ;)

apples 

Wysłany: Sro Maj 26, 2010 23:08   

Kruchy napisał/a:
Wiec nie wiem kto pierwszy wyciągnął życie prywatne ;)
Polecam przeczytać uważnie. Nigdzie nie napisałem że tylko maciej, albo że maciej pierwszy. Pisałem o obu :!:

Kruchy 

Wysłany: Sro Maj 26, 2010 23:14   

apples napisał/a:
nigdy bym się nie posunął do tego by grzebać i szukać informacji na temat drugiej osoby by w innym miejscu jej coś udowadniać (upokorzyć).

Tu jest wyraźnie wskazane do czego się odnosisz ;)

apples 

Wysłany: Sro Maj 26, 2010 23:18   

Kruchy napisał/a:
Tu jest wyraźnie wskazane do czego się odnosisz ;)
Nie rozumiem? Czy czytałeś wszystko. Obaj wyciągnęli. Ale jak to zwykle bywa z adoratorami rozmów nie czytaj od początku.

Kruchy 

Wysłany: Sro Maj 26, 2010 23:26   

Tak ;) zwłaszcza, że udzielałem sie wcześniej niz Ty zacząłeś ;) Ale jakbyś czytał od początku, to pewnie byś to zauważył ;)

sTERYD 
Klubowicz

Wysłany: Sro Maj 26, 2010 23:27   

aj no ludzie dajcie spokój już dzisiaj zlot się zaczyna :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

thef 

Wysłany: Sro Maj 26, 2010 23:32   

Apples, przecież nikt nie wyciągnął jakichś kompromitujących i nie związanych z tematem rzeczy. Kolega TheArt odmówił rozmówcy wiedzy powołując się na swoje wykształcenie, po czym proszony o konkrety, zbył to milczeniem, a nawet kolejnym atakiem bez argumentów. Stąd taka reakcja. Jeśli ktoś chce Cię okłamać, to masz prawo korzystać z wiedzy ogólnodostępnej, żeby to kłamstwo wykazać. Przecież mógł się obronić i sprostować, jeśli ma argument na to, że jednak ma takie wykształcenie, którym się podpierał.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi