Wysłany: Pią Maj 28, 2010 13:26 [R75] Czujnik uderzeń bocznych
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Dzis piekny słoneczny dzień więc zabrałem sie za suszenie podłogi która mi zalało po tym jak miałem stojącą wode w grodzi silnika.Wody jest tam od piernika i jeszcze więcej.Ale najbardziej mnie zastanawia co to jest ta zielona malutka skrzyneczka, gdyz cała byla w wodzie i nie wiem czy sie przez to nie uszkodzila.Oto foto tego oto ustrojstwa.
[ Dodano: Pią Maj 28, 2010 14:26 ]
Nie wiem czy to nie jest czasem jakis czujnik od poduszki bo mi sie swieci kontrolka caly czas
Ostatnio zmieniony przez apples Nie Maj 22, 2011 10:25, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 28, 2010 13:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysuszone wyczyszczone i kontrolka nadal swieci.Mozliwe ze sie uszkodzil ten sensor?A i mam pytanie czy nie wiecie jak dobrze wysuszyc tą pianko-gąbke pod tapicerka?? bo juz 2 dzien susze i dalej jest w niej pełno wody.Samochod wlaczyłem i ustawiłem na nawiew grącego powietrza zeby sie suszylo.Oczywiscie gąbke w miare mozliwosci przelecialem odkuzaczem zeby odessac jak najwiekszą ilosc wody.
[ Dodano: Sob Maj 29, 2010 14:14 ]
nikt nie pomoze w tym temacie?
Wysuszone wyczyszczone i kontrolka nadal swieci.Mozliwe ze sie uszkodzil ten sensor?A i mam pytanie czy nie wiecie jak dobrze wysuszyc tą pianko-gąbke pod tapicerka?? bo juz 2 dzien susze i dalej jest w niej pełno wody.Samochod wlaczyłem i ustawiłem na nawiew grącego powietrza zeby sie suszylo.Oczywiscie gąbke w miare mozliwosci przelecialem odkuzaczem zeby odessac jak najwiekszą ilosc wody.
[ Dodano: Sob Maj 29, 2010 14:14 ]
nikt nie pomoze w tym temacie?
Spróbuj wyciskać w szmate. Ja bym tak jeszcze zrobił.
_________________ www.w-mp3.pl Nie trąb, robię co mogę
Wysłany: Sob Maj 29, 2010 14:35
juraz napisał/a:
ak dobrze wysuszyc tą pianko-gąbke pod tapicerka??
Myslę że najlepiej jak to wyciągniesz. Ja miałem zalane pod tylną kanapą i suszyło mi się długo wyciągnięte, a co dopiero mówić o suszeniu w samochodzie
juraz napisał/a:
A ten sensor mysle kupic na allegro uzywany za 45 zl.
Myślę że tak, o ile jest sprawny. Sprawdzisz dopiero po założeniu, więc zastrzeż sobie że jak coś nie tak to zwrócisz
Przepraszam że podpinam się pod temat.Ale mam pytanie jak sprawdzić sensor poduszek bocznych bez podmieniania i czy trzeba nowy zainicjować przez kom.serwisowy.
Pozdrawiam
Witam. Posiadam problem z kontrolką Airbag w swoim Roverze 75.
Kilka miesięcy po zakupie auta zaczęła się zapalać od czasu do czasu by w końcu zawitać na stałe. Zaprowadziłem samochód do elektryka, komputer diagnostyczny wykrył usterkę czujnika poduszki bocznej lewej. Po rozebraniu zastaliśmy wodę na podłodze i zaśniedziały czujnik. Styki w porządku. Zakupiłem drugi czujnik (używany) i po podmiance kontrolka zgasła. Niestety po przejechaniu dwóch kilometrów zapaliła się na nowo. Komputer wykazał dokładnie te same błędy co wcześniej.
Co może być przyczyną? Nie wykluczam, że zakupiony przeze mnie czujnik jest również popsuty ale w takim razie czemu lampka zgasła na te kilka minut?
Zdaniem elektryka poziom wody jaki był po zamontowaniu drugiego czujnika nie miał prawa go uszkodzić. Tym bardziej, że kontrolka zaświeciła się po dwóch kilometrach jazdy.
brawa dla elektryka idioty, niech stanie na boso w piwnicy i naleje wody po kostki, i zamontuje gniazdko tuż nad wodą, a potem niech zakołysze piwnicą, bo przecież woda nie przelewa się w czasie jazdy.
i drugie gratulacje za rozebranie wszystkiego, nie pozbycie się wody i poskładanie wszystkiego do kupy jak było bez wyeliminowania przyczyny
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum