Wysłany: Pią Maj 28, 2010 00:52 [R200 1.6 96]Drewienko na drzwiach
Hej, w R200 pod szybą (podłokietnik) na drzwiach są drewniane listewki, u mnie w kolorze jasnej sosny. Mnie to trochę drażni i chciałbym je przebarwić na ciemniejszy kolor. Zanim jednak się za to zabiorę chciałem Was zapytać czy jest jakiś patent by je zdjąć? Czy one są klejone? Chcę to przeszlifować, zabejcować i będzie ładne.
_________________ Zloty roverków www.silesianer.r2u.pl
Prowadzę zdrowy tryb życia. Wszędzie jeżdżę Roverem.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 28, 2010 00:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
nie wiem jak w innych roverkach, ale w R600 to jest prawdziwe drewno, no może przesadziłem, bo to jest dosłownie cieniutki plasterek, ale drewniany! Jest pokryty czymś w rodzaju przezroczystego plastiku dosyć grubego. Renowacja tego raczej nie przyniesie zamierzanego efektu. Ja myślałem , żeby wstawić w to miejsce kawałek drewna, ale to strasznie dużo rzeźbienia.
Zamocowane jest to na kawałku metalu z, jakby to nazwać, wypustami na wcisk. Trzeba uważać przy wyciąganiu aby nie połamać plastikowych spinek w których jest to mocowane. Do wyciągnięcia trzeba by użyć jakiegoś wkrętaka owiniętego w izolację bądź jakiś materiał, podważając od spodu. Listwy drewniane w drzwiach najlepiej jest odczepiać po uprzednim zdjęciu boczka drzwi, mamy wtedy dostęp do spinek go trzymających.
Tak to mniej więcej wygląda w R600 z '94 roku.
Raczej nie wydaje mi się, żeby te "drewno" znacząco się różniło od innych modeli R. Jaka to mówią nie dowiesz się puki nie sprawdzisz sam. Ja swoje doświadczenia opisałem wyżej. Wspomniany przeze mnie plastik może być w rzeczywistości warstwą lakieru. Na pewno od spodu jest kawałek metalowej listwy z wypustami.
TheArt, Ty kupiłeś tę Coupe'tke z Poznania. Z tego co pamiętam, na fotkach widziałem na drzwiach (na podłokietnikach) to drewienko i wyglądało to fatalnie. Jest to napewno jakaś samoróbka, bo te modele nie miały drewna na drzwiach. Tylko na desce rozdzielczej. Najlepiej chyba będzie albo to pomalować na czarno, albo okleić jakąś skórą bo po zdemontowaniu, może się okazać, że podłokietnik będzie zniszczony.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum