Mam prośbe. Czy ktoś wie jak podłączyć radio żeby załaczało się po przekręceniu kluczyka?
Tak własnie mam w Rover-ku. Jednak tu podłączyłem radio, które trzeba włączać z palucha. Czy jest taka możliwość w każdym radiu?
Radio nazywa się LUMATRON i raczej nie jest z najwyższej półki.
_________________ www.w-mp3.pl Nie trąb, robię co mogę
SPAMU¦
Wysłany: Czw Cze 10, 2010 10:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
staf, standadowa instalacja fiata ma do radia jedno zasilanie, na którym +12V jest cały czas. Jeśli Twoje radio ma gniazdo ISO to zapewne jest podłączone za pomocą przejściówki FIAT-ISO. W takiej przejsciówce przewody zasilające dochodzące do kostki ISO są dwa - zóły i czerwony ale wychodzą z jednego pinu kostki fiata. Musisz rozdzielić te przewody i zasilać jeden po staremu z kostki fiata ( ten od podtrzymania pamięci ) a drugi oddzielnym przewodem na którym jest +12V po załączeniu stacyjki ( ten zasilający radio ).
robo, Widzę że na twojego R też siada kotek. Ja również mam czarnego kota i tak jak na twoim awatarze moja kotka "Felka" często siada na masce
Wracając do tematu. Na razie dzięki za pomoc, idę pobawić się kabelkami
Już działa po przekręceniu kluczyka
Dzięki za pomoc.
_________________ www.w-mp3.pl Nie trąb, robię co mogę
staf, moja kotka panoszy się po aucie w stopniu odwrotnie proporcjonalnym do stopnia zabrudzenia. Jak auta po umyciu nie schowam do garażu to po chwili jest całe w kocich łapkach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum