A gdzie na nowej stronie znajdę listę klubowiczów/sympatyków? Szukam już 3 dni i nie moge się dokopać. Poszukuję adresu do jednego z sympatyków, któremu mam coś wysłać, a on nie odpisuje na PW
_________________ Jeśli w czymkolwiek pomogłem to wystarczy kliknąć "Pomógł" Wdzięczność gwarantowana
SPAMU¦
Wysłany: Czw Cze 17, 2010 08:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jarku, taka baza z adresami byłaby nie na miejscu w dzisiejszym świecie internetu.
Listy klubowicz/sympatyk nie jako takiej. Jest na forum, tutaj możesz szukać, ale adresu też nie znajdziesz. Musiałbyś to załatwić z adminem/skarbnikiem.
Pozdrawiam,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Oki. Nie będę Wam zawracał głów. Może się odezwie do końca dzisiejszego dnia. Jak nie to będzie musiał poczekać dłużej na wysyłkę tego co u mnie kupił. Dzięki za info. Ale się wykazałem cierpliwością. Zasada najpierw szukaj, później pytaj działała 3 dni Praca popłaca
_________________ Jeśli w czymkolwiek pomogłem to wystarczy kliknąć "Pomógł" Wdzięczność gwarantowana
http://forum.roverki.eu/groupcp.php?g=7072 - tutaj masz listę klubowiczów, ale bez adresów. To już nie te czasy, że każdy będzie miał dostęp do tego, chociaż nie pamiętam czy na starej stronce była aż taka penetracja userów
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Zawsze można zwrócić się do moda/admina, który skontaktuje się z zainteresowanym i ten już sam będzie mógł udostępnić dane.
Tak to działa w innym stowarzyszeniu, w którym działam i nigdy skarg nie było, a takich pytań zwykle nie jest dużo, więc admini nie mają jakieś bardzo nadmiarowej roboty.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Z tego co pamiętam, był kiedyś taki pomysł jak klubowe asisstance, ale zdechł w powijakach. Jeśli chodzi o mnie to dane adresowe jak i komórka śmialo moga być podawane. Nie uważam się za osobe publiczną, a jak ktos chce się ze mną skontaktować to i tak znajdzie sposób. To jest oczywiście moje zdanie, a każdy myśli za siebie.
Nie róbmy już więcej offtopa
jaro12, pomysł nadal jest i myślimy nad jego nową wersją, żeby jakoś pogodzić jak najszerszy zasięg z pewną prywatnością, szczególnie osób dużo udzielających się na forum, bo podawanie kontaktów bywa czasem nadużywane do maili/PW/GG w stylu "a czy felgi od Golfa III będą pasować do mojego Roverka".
Fragment o kontaktach i klubowym assistance wydzieliłem, żeby nie robić offtopic'a.
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Czyli rozumiem, że dobrowolność podawania kontaktów, z podziałem na rejony i selekcję pod względem wiedzy. Tylko pytanie czy dostęp do takich informacji będą miały tylko wybrane osoby typu admin/klubowicz, czy też każdy? Baza dostępna na stronie, czy na forum?
Moja wiedza nie jest wielka (choć ciągle pogłębiana) i chętnie dopisałbym się na listę, bo nie zawsze ktoś kto chce porady dzwoni na tematy usterek czy eksploatacji, ale niejednokrotnie są to sprawy dla niektórych błache, a dla innych ważne, bo np. nie mają w tym konretnym momencie dostępu do internetu
Czyli rozumiem, że dobrowolność podawania kontaktów, z podziałem na rejony i selekcję pod względem wiedzy. Tylko pytanie czy dostęp do takich informacji będą mieli tylko wybrane osoby typu admin/klubowicz, czy też każdy? Baza dostępna na stronie, czy na forum?
No właśnie o tym myślimy.
Podział na wiedzę - raczej nie, bo to chyba ma być właśnie bardziej "każdy, kto jest blisko w razie kryzysu".
Na regiony, też nie, chyba, że w celu ułatwienia sortowania.
A jeśli chodzi o dostęp, to właśnie trzeba rozstrzygnąć, bo czy strona, czy forum, to sprawa trzeciorzędna - techniczna, z którą sobie z MaRKiem na pewno poradzimy.
jaro12 napisał/a:
Moja wiedza nie jest wielka (choć ciągle pogłębiana) i chętnie dopisałbym się na listę, bo nie zawsze ktoś kto chce porady dzwoni na tematy usterek czy eksploatacji, ale niejednokrotnie są to sprawy dla niektórych błache, a dla innych ważne, bo np. nie mają w tym konretnym momencie dostępu do internetu
No właśnie my inaczej rozumiemy assistance.
W naszym rozumieniu, chodzi o sytuację "w obcym mieście nie chce mi zapalić" - żeby ktoś podjechał sholować, polecił zaufanego mechanika, ewentualnie (ale to bardzo ewentualnie) sprawdzić coś w necie (np. jak się wpisuje kod immo) - chodzi nam o tego typu rzeczy i tak to działa w innych klubach.
Niestety wiemy, że osoby, które udostępniały swoje dane i są znane na forum z wiedzy, były potem "napastowane" w błahych sprawach i tego chcemy uniknąć, bo to doprowadza to tego, że takie osoby usuwają swoje kontakty i potem nie ma jak się z nimi skontaktować, nawet w sprawie bardzo istotnej - to kwestia zaufania do korzystających z takiej pomocy i jakiegoś wspólnego pojęcia co jest sprawą krytyczną, a co nie jest (np. dla mnie niedziałające "stopy" są bardzo krytyczne, ale podświetlenie tablicy, czy nieświecące jedno z dwóch świateł cofania już nie koniecznie, a i jedno i drugie to "awaria oświetlenia" i należy się za to zabranie dowody i przegląd ).
Jeśli chodzi o same porady jako takie, to mamy forum i nie ma co tego rozdrabniać, bo wtedy część istotnych informacji uleci, bo nie zostaną zapisane, ani upublicznione dla innych, a to jest jedną z misji klubu.
W naszym rozumieniu, chodzi o sytuację "w obcym mieście nie chce mi zapalić" - żeby ktoś podjechał sholować, polecił zaufanego mechanika, ewentualnie (ale to bardzo ewentualnie) sprawdzić coś w necie (np. jak się wpisuje kod immo) - chodzi nam o tego typu rzeczy i tak to działa w innych klubach.
To dla mnie też jest zrozumiałe, bo sam też miałem problem siedząc w Krakowie na szkoleniu. Dostępu do internetu brak, a autko nie chciało zapalić. Nie miałem niestety jak z kimś sie skontaktować, więc tylko laweta i warsztat
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum