Nie wiem czy tak już jest ale po zimie zauważyłem jakby zyberdach zaczął się wolniej zamykać... jakby silniczek nie miał wystarczająco siły... otwiera się stosunkowo szybko ale zamykanie idzie mu mozolnie... czy tak jest we wzystkich R czy mój siliczek od szyberdachu ma już dość...
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 23, 2010 08:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
spróbuj przeczyścić prowadnice, przesmarować- tylko nie pamiętam jakim smarem to było trzeba, chyba sylikonowym,ale nie jestem pewien, obojętnym dla uszczelek itp.
Po pierwsze:, żadnych elementów wykonanych z gumy (np.uszczelek) nie wolno narażać na kontakt z tłuszczem. Dlatego uszczelek nie konserwujemy smarem anie sprejem wielofunkcyjnym, lecz sylikonem.
Po drugie, podstawowe zadanie to oczyszczenie mechanizmu z kurzu, liści, igieł spadających z drzew itd
Po trzecie, mechanizm (szyny) można opcjonalnie konserwować, ale tylko takim preparatem, który nie pozostawi tłustej, przyczepnej dla kurzu, warstwy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum