Wysłany: Pon Cze 28, 2010 14:25 [Forum] Opcja "Szukaj" nie daje żadnych rezultatów
Witam,
Trochę dziwne ale albo ja coś źle ustawiam w opcjach wyszukiwania albo szukajka ma jakieś ograniczenia. Próbuję bezskutecznie znaleźć jakikolwiek post dotyczący MG TF (ustawienia szukania w załączeniu). Oczywiście istnieją posty dotyczące MG TF. Wyszukiwarka zwraca mi brak wyników. Jak rozwiązać ten problem?
Pozdrawiam,
MaReK!!! Szukajka nie umie nawet znaleźć samego MG!!!
Chyba coś się indeksowaniem sypnęło!
Przebudujesz indeksy?
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
A może jest jakieś ograniczenie co do minimalnej ilości znaków w szukanym wyrazie? Bo to trochę niepraktyczne kazać szukać wszystkich postów zawierających "za", "po", itd. Tutaj akurat się dziwnie złożyło że oba szukane wyrazy są dwuliterowe.
Aha... próba wyszukania wyrażenia "MG TF" (wstawiając MG TF w cudzysłów) też nie daje wyników.
Na pewno jakieś wyniki znajdziesz wpisując mgtf lub mgf, ale tak ogólnie, to musisz bardziej skupić się na konkretnym opisie problemu, którego szukasz i stąd brać słowa kluczowe, a potem wypatrywać tematu dotyczącego tf'a. Niestety, wprowadzenie wyszukiwania po dwóch literach spowodowałoby zapewne zbyt dużą ilość wyników do wyświetlenia i podobne problemy z tym związane. Nawet nie wiem czy jest w ogóle możliwość zastosowania takiego ustawienia.
Dla ciągów zawierających po dwa znaki szukajka będzie oszukiwać
Należy wtedy ją troszkę wziąć pod włos i np. frazę MG TF szukać jako MG*TF
Nic innego nie wymyślimy. Jedyna opcja, to próba zaimplementowania wyszukiwarki google.com dotyczącej naszej domeny roverki.pl. Ale wtedy przeszukiwać będzie to witrynę www.
Pozdrawiam,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum