Sprzedam Rover75 zakupiony w 1999 w salonie w Polsce za kwotę 160 tyś, jest faktura zakupu
Ma maksymalne wyposażenie oferowane w tym modelu.
Samochód służył mi do obsługi imprez okolicznościowych typu śluby, wesela itp.
Jest bardzo zadbany ,wszystko na bierząco było w nim wymieniane.
Sprzdaję z powodu zakupu innego auta.
W wyposażeniu posiada
Rok produkcji (1900 - 2100): 2000
Przebieg (km): 146000
Moc silnika (KM): 150
Skrzynia biegów: Manualna
Rodzaj paliwa: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Liczba drzwi: 4/5
Kolor: inny
Stan: Używany
Uszkodzony: Nie
Wyposażenie ABS, Autoalarm, Wspomaganie kierownicy, Centralny zamek, Klimatyzacja, Poduszka powietrzna, Elektryczne szyby, Skórzana tapicerka, Radio+CD, Parktronic, Tempomat, Lakier metallic, Alufelgi, Elektryczne lusterka, Immobilizer, Komputer pokładowy, Kontrola trakcji
Informacje dodatkowe Pierwszy właściciel, Serwisowany w ASO, Sprowadzony, Zarejestrowany w Polsce
Przebieg (km): 207000
Pojemność silnika (cm3): 2000
Skrzynia biegów: Manualna
Kolor: Niebieski
Wyposażenie ABS, Autoalarm, Wspomaganie kierownicy, Centralny zamek, Klimatyzacja, Poduszka powietrzna, Elektryczne szyby, Szyberdach, Skórzana tapicerka, Radio+CD, Lakier metallic, Alufelgi, Elektryczne lusterka, Immobilizer, Komputer pokładowy, Kontrola trakcji
Informacje dodatkowe Bezwypadkowy, Pierwszy właściciel, Serwisowany w ASO, Sprowadzony
Przebieg (km): 137000
Pojemność silnika (cm3): 2000
Skrzynia biegów: Automatyczna
Kolor: Niebieski
Wyposażenie ABS, Wspomaganie kierownicy, Centralny zamek, Klimatyzacja, Poduszka powietrzna, Elektryczne szyby, Szyberdach, Skórzana tapicerka, Radio+CD, Lakier metallic, Alufelgi, Elektryczne lusterka, Immobilizer
Informacje dodatkowe Bezwypadkowy, Pierwszy właściciel, Serwisowany w ASO, Sprowadzony, Zarejestrowany w Polsce
Rok produkcji: 1999, Data rejestracji: 07/2008, 197 km, Skrzynia biegów: automatyczna, Moc: 177 KM (130 kW), Pojemność skokowa: 2500 cm3, benzyna+LPG, Liczba drzwi: 4/5,
Dodatkowe informacje:
bezwypadkowy
VIN - numer ident. pojazdu :
SARRJZLLZXM100960
Opis pojazdu:
Witam,
mam do zaoferowania zadbanego ROVERA 75 z silnikiem KV6 2,5 benzyna na 5 biegowym automacie o mocy 177 km i m.obr. 240/4000
aktualny przebieg to 196.500 km
AUTO BEZWYPADKOWE, NIE PO POWODZI !!
auto posiada SEKWENCJE LPG (założona z końcem grudnia 2009) o wartości 3 tyś.zł która spisuje się jak należy na sekwencje,
Rok produkcji: 1999, Przegląd: 05/2011, Ubezpieczenie: 05/2011, 206 000 km, Skrzynia biegów: automatyczna, Moc: 150 KM (110 kW), Pojemność skokowa: 1997 cm3, benzyna+LPG, zielony-metallic, Liczba drzwi: 4/5, Kraj pochodzenia: Polska, Kraj aktualnej rejestracji: Polska.
Dodatkowe wyposażenie:
ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, skórzana tapicerka, alufelgi, system nawigacji, szyberdach, ASR, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, instalacja gazowa, komputer, tempomat, podgrzewane fotele, światła przeciwmgłowe, kierownica wielofunkcyjna, czujnik parkowania, pod. przednia szyba
VIN - numer ident. pojazdu :
SARRJZLKYXM103713
Opis pojazdu:
Sprzedam Rover75 zakupiony w 1999 w salonie w Polsce za kwotę 160 tyś, jest faktura zakupu
Ma maksymalne wyposażenie oferowane w tym modelu.
Samochód służył mi do obsługi imprez okolicznościowych typu śluby, wesela itp.
Jest bardzo zadbany ,wszystko na bierząco było w nim wymieniane.
Sprzdaję z powodu zakupu innego auta.
W wyposażeniu posiada
Pomógł: 6 razy Dołączył: 01 Lut 2010 Posty: 99 Skąd: Kraków
Wysłany: Wto Lip 13, 2010 13:26
Wygląda spoko, opis wyposażenia zgodny z rzeczywistością + dodatkowo ma (chyba) fotochromatyczne lusterko oraz (na pewno) radio Alpine (czyli to lepsze). Z zewnątrz ok w większości, ale klapa bagażnika wygląda jakby lekko odstawała z lewej strony - sprawdź podłogę w bagażniku czy nie jest pokrzywiona jak będziesz jechać oglądać. Mógł lekko dostać co oczywiście nie oznacza nie warto go kupić . Brakuje zdjęcia zmieniarki. Środek przyzwoity i czysty. O przebiegu się nie wypowiem . Cena chyba w porządku jeśli wszystko inne działa bez zarzutu.
Wysłany: Wto Lip 13, 2010 13:32
Sprzedający mija się trochę z prawdą. Napisał
Cytat:
Środek bardzo czysty i zadbany, nic nie jest wytarte ani przetarte.
a ewidentnie kierownica wytarta, brudna. Fotele również pobrudzone.
Tylne prawe drzwi maja prawdopodobnie uszkodzony mechanizm otwierania lub samą dźwigienkę blokady. Odstaje tapicerka na wszystkich drzwiach- pozrywane chyba spinki. Rozdarta uszczelka drzwi od strony kierowcy.
Auto przed sama sesją zdjęciową umyte dla poprawienia jakości zdjęć - mokre plamki.
Naklejka Klubowa. Chyba autko trochę niedoinwestowane i wymęczone. Dlatego też taka cena wyjściowa.
Nie sztuka kupić Rovera 75 za 15tys. Sztuką jest nim później jeździć.
Wysłany: Wto Lip 13, 2010 13:36
Gdzie ty tam brud widzisz?
Faktycznie jest uszczelka od lewy tylnych drzwi trochę zniszczona, ale to jest pierdoła. Fotel trochę wygnieciony, kierownica trochę obtarta, ale to są przecież stare auta. A auto nie kosztuje 15 000 zł tylko 17900.
Wysłany: Wto Lip 13, 2010 13:47
apples napisał/a:
Klaun_Szyderca napisał/a:
Faktycznie jest uszczelka od lewy tylnych drzwi trochę zniszczona, ale to jest pierdoła.
I jeszcze kilka pierdół i trzeba z 3tys. włożyć.
O boczkach i ewentualnych zamkach już nie wspominasz
Eno nie przesadzaj. Jak z mechaniką jest wszystko w porządku to takie rzeczy można kupić na allegro w niskiej cenie. Grunt żeby układ jezdny chodził bez zarzutu. Resztę rzeczy można stopniowo poprawiać w trakcie eksploatacji. U mnie też w aucie można byłoby się doczepić do tego i owego, ale dla mnie najważniejsze żeby auto jeździło w miarę bezawaryjnie.
Wysłany: Wto Lip 13, 2010 13:50
Jak z mechaniką jest wszystko w porzadku to takie rzeczy można kupić na allegro w niskiej cenie.
Tylko jak ktoś mija się z prawdą od początku to wątpię by jego "układ", itd. był bez zarzutu. Osobiście uważam że albo jest niechlujem, albo samochód traktuje jak ciągnik rolniczy - tylko do pracy i to co na moje oko jest defektem w aucie dla niego jest bez zarzutu.
Grunt żeby układ jezdny chodził bez zarzutu.
To faktycznie podstawa.
Resztę rzeczy można stopniowo poprawiać w trakcie eksploatacji.
To fakt.
Ostatnio zmieniony przez apples Wto Lip 13, 2010 13:51, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Wto Lip 13, 2010 13:58
apples napisał/a:
Jak z mechaniką jest wszystko w porzadku to takie rzeczy można kupić na allegro w niskiej cenie.
Tylko jak ktoś mija się z prawdą od początku to wątpię by jego "układ", itd. był bez zarzutu. Osobiście uważam że albo jest niechlujem, albo samochód traktuje jak ciągnik rolniczy - tylko do pracy i to co na moje oko jest defektem w aucie dla niego jest bez zarzutu.
Aleś ty wybredny
Nie twierdzę, że ten samochód jest wart kupienia, ale według mnie warto się mu przyjrzeć z bliska.
Wysłany: Wto Lip 13, 2010 20:50
Ten drugi samochód:
Nie ma 8 poduch tylko maksymalnie 6, nie ma tempomatu (pomimo opisu). Jest ASR (nie kontrola trakcji), podgrzewane fotele oraz radio Alpine. Zdjęcia za małe, ciężko cokolwiek powiedzieć o zużyciu. Jest komp pokładowy. Z zewnątrz wygląda ok. Poproś o większe zdjęcia i ich większą ilość
Trzecia fura: auto wystawione przez profesjonalnego sprzedawcę - auto ze zdjęć wygląda zbyt idealnie. Zalecam ostrożność. Niezgodności z opisem: brak komputera pokładowego, nie 8 a max 6 poduch, brak wykończenia w drewnie kierownicy, podłokietnika i boczków, nie kontrola trakcji tylko ASR.
Dodatkowo facet do zdjęć umył silnik. Z zewnątrz lakier wygląda tak idealnie, że podejrzewałbym sprzedawce o ostrą polerkę. Jak nie masz blisko to lepiej sobie odpuść tą ofertę. Środek wygląda jakby nikt z niego nie korzystał - możliwe, że pomalowali skórę żeby ładniej wyglądała (zejdzie za kilka miesięcy).
Z tego wszystkiego ta pierwsza oferta wygląda na najbardziej uczciwą według mnie. A mam pytanie do ciebie: skoro szukasz benzyny KV6 to czemu nie zainteresujesz się silnikiem 2.5L ? Pali podobnie a dysponuje wyraźnie większym momentem obrotowym i lepszymi osiągami.
http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C13712795 o tym autku (nr 6 chyba) moge się wypowiedziec bo znam je auto zadbane, bardzo ładnie sie prezentuje, z wyposażenia działało wsio, VIS się załączał, wentylatory tak samo. Po stanie wnętrza przebieg wygląda na prawdziwy, jeździ bardzo przyjemnie. Przyśpieszenie, hamowanie jak najabrdziej oki, nic nie znosi, w zawieszeniu chyba nic nie stukało, w skryzni był wymieniony olej, pracuje cicho i "gładko". Auto ma wymieniona szybę czołową i coś było z chyba lewym przednim błotnikiem, ale to pytaj właściciela, oglądałem go dość długo z 2 miesiące temu i nie było się czego czepić, widziałem zdjęcia po zdjęciu zderzaków z przodu i z tyłu (właścicel wymieniał listwy chromowane) i wszystko wygląda tak jak powinno. Jest ot auto forumowicza o nicku Klozi85. jedyną wadą jaką zauważyłem to powypalane piksele na komputerku Gaz jest dość niedawno założony, a autko idzie na sprzedaż bo właściciel kupiłm BMW 7 z motorem 4.4 V8 i ROver mu niepotrzebny
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
No tak ale to spoooooro kilometrow a co z innymi autami tutaj ? opisanymi w pierwszym poscie ?
Dzownilem dzis do pana z autka nr.7 powiedzial wprost ze zdezak stylu ma pekniety lakier od lekkiego pukniecia malowal maske i zdezak przedni od rysek i sladow po kwiatach i ma fotki z przed malowania no tak napewno sporo fotek
I gaz od 1.5roku nie byl swerwisowany wiec do wymiany pewnie pare dupereli prosze o komentarze coraz mniej czasu mam
auto nr 7 było już opisywane w tym dziale, poszukaj co do wyposażenia, im więcej tym lepiej, przydaje się wsio, my mamy automat i jest super, mama jest zachwycona, zwłaszcza w mieście sprawdza się koncertowo, natomiast jest to okupione wyższym zużyciem paliwka, jednak odpada problem pompki sprzęgła i wysprzęglnika
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum