Wysłany: Sob Lip 10, 2010 16:28 Alufelgi do malowania. Poradzcie, na jaki kolor?
Witam. Przymierzam się do pomalowania alufelg BBS ale nie mogę się zdecydować na kolor. Rant felg jest wypolerowany, chodzi mi tylko o tzw szprychy. Jakie kolory są teraz modne? Które najbardziej chodliwe? Dodam, że felgi mają iść na sprzedaż więc zależy mi na większym zainteresowaniu. Myślałem nad kolorami BIAŁYM, CZARNYM lub ZŁOTYM. Poniżej przedstawiam poglądowe zdjęcia felg malowanych w tych kolorach (proszę nie zwracać uwagi na model)
_________________ Roverek sprzedany
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lip 10, 2010 16:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Złote są Penery!! Maluj na złoto!!
Chociaż to też zależy od auta i od jego koloru, jak będzie pasować, ale jak mają iść na sprzedaż to mi najbardziej się podobają złote.
Ps. Ile za nie chces?
_________________ Ludzie szybko jeżdżą, bo nie mają wyobraźni... Ja zapi**dalam, bo umiem
Lisus, to nie są te fele co na zdjęciach. Owszem bbs ale inny model które chcę zrobić na wzór tych. Ile chce? Hmmm... w sumie to nie wiem, wystawię na Allegro na licytację i zobaczymy co się będzie działo
Wysłany: Nie Lip 11, 2010 15:37 Re: Alufelgi do malowania. Poradzcie, na jaki kolor?
karasbp napisał/a:
Jakie kolory są teraz modne?
Takie jakie chce mieć potencjalny kupujący dlatego jeśli to są stare kultowe RS'y to albo całe w poler dajesz wtedy pasują pod każdy kolor nadwozia albo odpuść sobie malowanie bo i tak nowy właściciel albo je wypoleruje całe albo środki walnie w kolor budy lub inny, który mu będzie pasował...
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 23 Mar 2008 Posty: 364 Skąd: Racibórz
Wysłany: Pią Lip 16, 2010 15:46
karasbp, daj najpierw jakieś foto albo pisz jaki masz model tych bbsów bo np. RSy z czarnym środkiem wyglądają kozacko ale te zwykle bbsy z np golfa 3 to będzie kupa straszna. Dawaj foto
ja ostanio lakierowałem kumplowi felgi do saaba i podobnym kolorze jak Twój ale kolor można określić jako brązowo, grafitowo złoty:) i powiem że wygląda superek
bastek, wiem, że felga nie robi szału, dlatego chcę coś z nią innego zrobić, żeby bardziej po oczach się rzucała. Taka zwykła szara na aucie jest mało zauważalna. Będzie gotowa, to na pewno wrzucę fotki na forum, wtedy zobaczysz jak wyszło. Nie oceniaj jej przed renowacją
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Sob Lip 17, 2010 09:47
Ja bym szedł w naturalny kolor, będzie wyglądać jak noowka to lepsze wrażenie zrobi niż np czarny(wiele aut widziałem i pójście za modą nie zawsze przynosi pożądany efekt, czasami wręcz odwrotnie). Chociaż propozycja kolegi Palkersona, wygląda całkiem korzystnie .
czarne fele odpadają .... nie wiem co to za moda ..... bo upodabnianie drogich felg do czarnych stalówek to dla mnie totalny bezsens... czarny kolor ukrywa kształt za który płacicie tyle kasy .... no ogólnie jak robić to tak by było widać a Roverki to raczej limuzyny .. ja bym na prawdę zrobił coś co delikatnie podkreśli np kolor tapicerki ... albo co już bardziej zaawansowane.. wykorzystać transparencje lakieru i dodać do przed ostatniej warstwy 5% bazy którą masz na samochodzie..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum