Typ: v6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam
Mam pytanie: Jakie obroty powinien mieć Rover 75 2,0 V6 automat kiedy stoi na włączonym silniku na P?
Ponieważ mój ma około 800 obrotów.
Patrzyłem po różnych zdjęciach z allegro i widzę, że różnicę są dosyć znaczne ponieważ od 600 do 1000 obrotów.
A jakie są te właściwe?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lis 23, 2010 15:41, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pią Wrz 10, 2010 21:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Sob Wrz 11, 2010 08:13
Oskar napisał/a:
Jakie obroty powinien mieć Rover 75 2,0 V6 automat kiedy stoi na włączonym silniku na P?
teoretycznie 750 +/- 50 obr/min , a praktycznie najczęściej 745-760. Dokladne obroty trzeba odczytać z pozycj 7.2 OBC , a nie z obrotomierza , bo to są wskazania orientacyjne.
Wielkie dzięki za pomoc. Bardzo mnie to ucieszyło bo wychodzi, że jest z moim okey. Troche się bałem że sa zbyt niskie. Ale skoro tak ma być to super. Oczywiście pomógł dla obydwu panów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum