Reszty już nie cytuję, bo miejsca szkoda.
Za całokształt wypowiedzi w tym wątku, w szczególności chamskie odzywki, tudzież nakłanianie do łamania prawa - OSTRZEŻENIE z wagą 3.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Wrz 22, 2010 18:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 93 Skąd: Kraków
Wysłany: Sro Wrz 22, 2010 20:14
Nie lubię czegoś takiego. Moderatorzy są dla użytkowników, a nie odwrotnie. Powinni się wtrącać do tematu na wezwanie lub jeśli są do tego mocne powody. Dla mnie taki tekst mógł być w formie żartu. Widać Modzi muszą traktować wszystko na serio. Temat możecie zamknąć i usunąć. Dla mnie zrobiliście tu(w tym wątku) śmietnik do którego nie warto zaglądać. Dlatego właśnie proszę o usunięcie tematu.
Prośba została rozpatrzona i odrzucona - zgodnie z regulaminem Forum NIE usuwamy tematów.
Na przyszłość -> ZANIM zaczniesz komuś robić wyrzuty, zapoznaj się z Regulaminem, z którym zgodziłeś się, rejestrując na Forum. Może wtedy zauważysz, że jednak jesteśmy dość liberalni (A i M). Oczywiście masz prawo mieć swoje zdanie, jednak podważanie, zwłaszcza publiczne, decyzji moderatora lub admina jest niedopuszczalne. Jeżeli 'ukarany' nie zgadza się z decyzją, może się odwołać (patrz Regulamin).
Jak przeczytałem wszystkie posty, złapałem się za głowę jak się wzajemnie nakręcacie do dalszej nic nie wnoszącej dyskusji. Przypuszczam, że extream ma swój rozum i sam potrafi podjąć decyzję a jak sam napisał, "durne" komentarze nic nie wnoszące do tematów nie są nawet na tym forum rzadkością. Niestety jest tak, że wedle uznania jednym wolno a drugim nie, czasem ten głupi nic nie wnoszący post może pomóc skojarzyć jakieś fakty pomocne w sprawie zupełnie przypadkiem (nie mówię o tym temacie) i jeśli zakładam temat, oczekuję jakichś odpowiedzi, nie zawsze trafnych, jeżeli coś mi nie pasuje to zwracam na to uwagę.
Kwestię moralności zostawiam na boku bo prawdą jest że "jak można zarobić to czemu nie" to zwykłe wyłudzenie, oszustwo i jak się domyślam przestępstwo ścigane z odpowiedniego artykułu. Dodatkowo uważam, że takie informacje paść publicznie nie powinny. Nikt nikogo jednak za rękę prowadził nie będzie i to extream podejmie decyzję czy załatwić temat zgodnie z prawem czy nie.
Z racji tego, że nie lubię tematyki ogólnie nadużywania władzy, chciałbym się na szybko "doczepić" do fragmentu Twojej wypowiedzi Paul
Cytat:
jednak podważanie, zwłaszcza publiczne, decyzji moderatora lub admina jest niedopuszczalne
, dla mnie to wygląda jak władza jedyna sprawiedliwa, ale władza może się mylić i próbować zamiatać pod dywan niewygodne sprawy z pominięciem regulaminu. W teorii wygląda to więc tak że admin/mod jest nieomylny i nie mogę dyskutować publicznie na ten temat bo tak nie wolno? (broń Boże nie odnoszę się w tej kwestii do tego tematu czy też tego forum)
Przepraszam za nic nie wnoszący post ale mam podobne podejście do tematu forum jak extreme, kwestię nieregulaminowego zachowania można często nieświadomej osobie wytknąć właśnie przez prywatną wiadomość, mniej lub bardziej surową, edytować, usunąć post, jest to po prostu inne wyjście a moim zdaniem nie doprowadziłoby do dyskusji na temat regulaminu w tym wątku i zachowania poszczególnych osób, dawania ostrzeżeń.
Pozdrawiam i bez urazy do osób których mogła dotyczyć moja wypowiedź, to nie atak personalny tylko samej "instytucja" admina/moda
_________________ "Jest cechą głupoty dostrzegać błędy innych a zapominać o swoich" - Cyceron
Mam w dupie co myślisz o tym co napisałem i wasz regulamin.Jak napisał założyciel tematu daj osobie młodej troszke władzy,którą nie potrafi władać.
Tyle w temacie. !!!!!
Jeżeli ktoś uważa, że się nie należało, to już nic nie rozumiem
Na innym forum za taki tekst byłby ban dożywotni.
Ale e, to JA nadużywam "władzy" ... www.żal.pl
Paul. ale ja wyraźnie zaznaczyłem kwestię nadużywania władzy żeby nie było źle zrozumiane. Zachowanie Zlotowa było karygodne i należało się bo forum to nie miejsce do takich wybuchów. Moja wypowiedź odnosiła się tylko i wyłącznie do fragmentu Twojego postu który wyżej zacytowałem. Czyli w skrócie odnosiła się do przedstawionej przez Ciebie "teorii" a nie zaprezentowanej w tym wątku "praktyki".
_________________ "Jest cechą głupoty dostrzegać błędy innych a zapominać o swoich" - Cyceron
Wydryszek, nie ja to wymyśliłem - dla ułatwienia cytat z pkt. 14 Regulaminu Forum:
Cytat:
decyzję podjętą przez Moderatora forum może podważyć tylko Administrator forum, natomiast decyzję podjętą przez Administratora forum, mogą podważyć tylko pozostali Administratorzy forum wspólnie.
Jak przyjdzie rzeczoznawca to każ mu robić dokładnie fotki, szczególnie pasa tylnego, wnęki na zapasowe, pod zderzakiem. nawet przy nim pozdejmuj plastiki w bagażniku.
Najprawdopodobniej będzie szkoda całkowita.
Jak przyznają szkodę całkowitą to się nie podpalaj, tylko grzecznie powiedz, że cena katalogowa nijak się ma do tak zadbanego, regularnie serwisowanego samochodu i że gdyby nie było wypadku to na giełdzie spokojnie wziąłbyś więcej za to auto niż to co podaje katalog. Zapytaj o możliwość złożenia odwołania i o tryb jego rozpatrywania.
Złóż odwołanie, napisz parę bzdetów, nawet takich, że jesteś z tym autem emocjonalnie związany, że regularnie serwisowane, wiele części wymienionych na nowe oryginalne i że cena katalogowa nie przystaje do realnej wartości konkretnie twojego modelu.
Nie wahaj się składać odwołania, kasy którą ci przyznali nie stracisz a możesz parę stówek więcej zyskać. Czasem dorzucają ze 3 stówki.
Ja nie przyznają szkody całkowitej to będzie gorzej bo będziesz się musiał pokłócić o swoje ( czyt. jak najwięcej zgarnąć ) pisząc odwołania, bo wiadomo, że oni będą tak liczyć żeby jak najmniej wypłacić.
Pamiętaj, że roboczogodzina wynosi obecnie ok 180-200 zł a nie 80-100 jak oni podają, oraz to, że nie mogą liczyć amortyzacji części. No i oczywiście to, że większosć części do Rovera występuje tylko w oryginale, a ubezpieczalnie w jakiś sobie znany sposób liczą po cenach zamienników choć takich często nie ma. Ale to dopiero będzie cię interesować jak nie wyliczą szkody całkowitej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum