Wysłany: Pią Paź 29, 2010 15:38 Pytanie odnosnie konstrukcji samochodu.
Panowie, kompletuje części do dawcy pewnego pojazdu, ale już gupieje. Proszę popatrzcie czy to wszystkie czesci mechaniczne/elektryczne itp. ktore są mi potrzebne z dawcy do zlepienia i odpalenia pojazdu. Rama już gotowa, zawias i mocowanie walu i silnika to wlasna samorobka bedzie, filtry uszczelki nowe wiadomo i przewody.
silnik seria K <ale na 4 gaznikach ani kompa ani wtryskow nie potrzeba>
Skrzynia do 1.4 polonez
most polonez
wał polonez
serwo
pompa hamulca
tarcze przód
tarcze tył
zaciski przód
wahacz dolny przód
wahacz górny przód
sworznie dolne
kolumna kierownicza z przełącznikami świateł i wycieraczek i stacyjka
przekładnia
pompa wspomagania<jeśli ze wspomaganiem>
wiązka silnika
puszka przekaźników z pod maski z przekaźnikami
alternator
rozrusznik
chłodnica
wentylator chłodnicy
zwrotnice
mechanizm wycieraczek z silniczkiem
zbiorniczek spryskiwaczy z pompka
zbiornik wyrównawczy płynu chłodniczego
Czy coś byście jeszcze dorzucili do tej listy?? Bo okazyjnie trafiłem na części koleś mi sprzeda wóz a nie w całości.
Ostatnio zmieniony przez hvil Pią Paź 29, 2010 19:59, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Paź 29, 2010 15:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
cewka, kopułka itp.
czujnik położenia wału
komputer
wtryskiwacze
bo nie wiem co kryje sie pod pojęciem silnik
pompa paliwa
uszczelki
filtry
płyny
hvil [Usunięty]
Wysłany: Pią Paź 29, 2010 19:57
uszczelki filtry nowe, silnik gaźnikowy wiec wtryski odpadają i komputer:-) ja silnik to cały bym brał nie golca:) dzięki za pomoc, i jak ktos na coś jeszcze wpadnie proszę pisać bo muszę do końca świąt dać kolesiowi listę co chce.;-)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum