Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Od jakiegoś czasu przednia prawa lampa świeci po drzewach. Mechanizm ręcznej regulacji popsikałem WD40, bo był zapieczony, teraz chodzi luźno. Lecz w dalszym ciągu nie można obniżyć wysokości świecenia z kabiny. Jaka może być przyczyna tej usterki
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez apples Sob Cze 11, 2011 20:59, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lis 02, 2010 08:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Żarówki to ja wymieniam średnio raz w miesiącu, raz lewa strona raz prawa się spali. Masakra jakaś
Ale myślę, że tu nie jest wina żarówki, bo jak się włącza zapłon przy włączonych światłach to ona powinny się ustawić i zawsze słychać było jak się regulują, teraz już nie no i nie można obniżyć prawej lampy ręcznie pokrętłem w kabinie.
Miałem podobnie - drążek, który reguluje wysokość reflektora, ma na końcu kulkę, która wstawia się w gniazdo - po prostu przy wymianie żarówki ta kulka wyskoczyła ze swojego miejsca, jak zapinałem mocowanie żarówki. Sprawdź, może też tak samo zdarzyło się przy kolejnej wymianie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum