witam. Te dwie lampki (zielona i czerwona dioda w kółku), one sygnalizują zdaje się temperaturę na zewnątrz, dokładnie ostrzegają przed gołoledzią. Tak wywnioskowałem z ulotki dołączonej do instrukcji mojej 400setki, tam jest za fotce taka kontrolka i w ten sposób opisana, wieczorem zeskanuje i wrzucę tutaj.
Ta duża zielona jest od haka, jak już ktoś wspomniał
Wydaje mi się ze obie ta kontrolki są fabryczne
[ Dodano: Czw Paź 14, 2010 18:35 ]
witam ponownie
wklejam obiecany skan, pochodzi on z książecki z akcesoriami jakie Rover dodawał do swoich samochodów. Jakby ktos był chetny to zeskanuje całą książeczkę, są tam rzeczy do roverków 200 - 800.
To jest wersja Silverstone jest znaczek na tylniej klapie. A od gazu raczej srednio to może być pstryczek bo jakos nie widac instalacji w komorze silnika...
_________________ Bo fruwać jest generalnie nieroztropnie, więc nie pijcie przy otwartym oknie!
Nie gazu tam niema. Dodam ze sprzedaje to mój daleki "wujek". Jak myślicie ile by kosztowała rejestracja?? I co z ceną czy jest dobra ? (zawyżona-zanizona) Mam do Wrocławia kawałek więc chciałbym abyście powiedzieli czy jest warto. Bardziej zastanawiałem się nad hondą civic 6gen lub mazda 323f. No ale trafił się ten egzemplarz. Wujek mówi ze prowadzi się super. Wracał z Niemiec.
w tej cenie VI gen. to ciężko trafić w dobrym stanie. Mój kumpel kupił za 6800 civic'a VI z '96 roku ... do okoła rdza, silnik padaka z przebiegiem 280k km. Fakt że perełki można trafić ale dłuuuuuugo trzeba szukać i nie zastanawiać się. Ogólnie co do rovera to ja bym go obejrzał
A i jeszcze jedno wiem ze o raczej nie tutaj powino byc to pytanie. Ale ile wam palą takie roverki? Wiecej niż 7l? Chce kupić samochód do dojazdu do szkoły. Wiec spalanie tak cykl mieszany.
[ Dodano: Pią Lis 05, 2010 19:52 ]
Myśle ze z ceny moze dało by się coś zbić (przecież to rodzina)
Ale ile wam palą takie roverki? Wiecej niż 7l? Chce kupić samochód do dojazdu do szkoły. Wiec spalanie tak cykl mieszany
to będzie zależało od twojej prawej stopy w zimie wiadomo spalanie będzie troszkę większe. Mi natomiast pali różnie od 7 do 8,5 w mieście tak jak mówię spalanie zależy od ciężaru prawej nogi
Ostatnio zmieniony przez colin1983 Pią Lis 05, 2010 19:55, w całości zmieniany 1 raz
mi w Warszawie potrafi żłopać do 10l, ale normalnie to koło 9 w mieście, trasa koło 6, mieszany z 8 pewnie wychla
(tak na oko podaje, wszystko zależy od ruchu, nogi, pogody, nastroju)
edit:
chociaż w sumie tyle mi palił przed skasowaniem błędu w kompie "uszkodzony czujnik temp. cieczy chłodzącej" przez co wydawał się jakby cały czas jeździł na ssaniu. Po tym zabiegu auto jest elastyczniejsze, żwawsze i sądzę że ma mniejsze zapotrzebowanie na paliwko
Ostatnio zmieniony przez imejdz Pią Lis 05, 2010 19:57, w całości zmieniany 1 raz
Ale tak mniej więcej. Wiem ze kazdy wynik zalezy od stylu jazdy.
A te kontolki to jak. Ta 1 zaznaczona na czerwono to od temp.
A ta niby od haka to gdzie jest??
Jeśli masz tą kontrolkę to nie koniecznie musisz mieć i od haka, Nie masz haka, nie masz kontrolki, nie jest powiedziane że obie muszą być koniecznie razem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum