MaReK, miałem podobnie. Odpisywałem na post, robiłem wyślij i wyskakiwało mi okienko że muszę się zalogować mimo ze logowałem się przed chwilą. Myślałem że to wina przeglądarki. Od paru dni uspokoiło się i póki co jest normalnie.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 08, 2010 12:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Eee... Ale on robi back-up'y.
Prawdziwi twardziele nie robią back-up'ów.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
U mnie jak na razie problem rozwiązał się sam.
Żeby była jasność nie mam żadnych antywirusów, nie robię back-up'ów i nie formatowałem kompa od ponad 3lat. Wszystko działa dobrze, nie widzę w tym nic dziwnego.
Wysłany: Sro Lis 10, 2010 12:40
Ja ostatnimi czasy też miewałem taki problem, a dziś na forum v40 admini orzekł, że:
Cytat:
aby nie było niejasności. Wiele prac w panelu administracyjnym prowadzi do wylogowania wszystkich uzytkowników z forum.
Takie prace to miedzy innymi:
- banowanie uzytkownika/IP
- synchronizacja bazy
- czyszczenie cache stylów
itp itd
Zatem czasami nie dziwcie się, że zdarza się taka sytuacja, ze kogos wyloguje z forum pomimo ustawień indywidualnych w waszych profilach.
Prace, które wykonuję praktycznie codziennie (o różnych porach dnia) są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania forum i bazy.
Więc może tu leży pies pogrzebany?
_________________ Hasła są jak majtki. Nie zostawiaj ich w miejscu, w którym inni mogą je zobaczyć, zmieniaj je regularnie ...i lepiej nikomu nie pożyczaj.
Nie ma u nas banowania po IP, a użytkowników banowanych jest niewielu
Synchronizacja bazy wykonywana jest raz na tydzień i to w nocy kiedy aktywność użytkowników jest na poziomie 1-3 zarejestrowanych i do 10 gości.
Czyszczenie cache stylu - jednego - bo taki tylko wspieramy występuje tylko po każdej większej awarii. Mamy ten fart, że miejsce na dysku mamy z "gumy" i nie musimy czyścić plików codziennie
Niemniej, dość często problemy widzę w tabeli odpowiedzialnej za przechowywanie informacji o sesji. Ona ulega niewidocznemu uszkodzeniu, zdublowane wpisy itp. itd. Jej naprawa pomaga. Jednak niektóre z opisanych tutaj przypadków to ewidentnie problem komunikacji przeglądarki z forum.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum