Nie chodzi mi o to, że "lepsze słabe klubowe niż dobre nieklubowe".
Pracy Jury nikt nie osądza i nikt nie ocenia, nie muszą się też nikomu tłumaczyć.
I teraz co Jury woli mieć budując kalendarz:
a) zdjęcia klubowiczów
b) zdjęcia klubowiczów PLUS zdjęcia sympatyków (prawdopodobnie w większej ilości, a wciąż to nie są ludzie z ulicy ale przecież często aktywni forumowicze)
?
Ja bym wolał tą drugą możliwość i korzystał z tych pozostałych jako zdjecia zapasowe (gdyby na jakiś miesiąc zabrakło odpowiedniego klubowego).
A może trafiłaby sie praca wybitna, której wykonanie kosztowało sporo wysiłku - i w nagrode za piękne zdjęcie (jakby nie patrzeć dane klubowi bezpłatnie aby uświetnić Wasz kalendarz) znalazłoby sie na którejś stronie?
Lepiej mieć wiekszy wybór niż mniejszy. A że Jury wolałoby zdjęcia z autami klubowymi do klubowego kalendarza to dla mnie oczywista oczywistość i nikt tego tłumaczyć nie musi.
Ostatnio zmieniony przez sobrus Sro Lis 24, 2010 21:03, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lis 24, 2010 20:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie myśleliście aby logo klubowe na zdjęciach zrobić na styl znaku wodnego. Teraz wygląda trochę jak naklejka przyklejona do zdjęcia i pasuje jak homonto pannie młodej do sukni ślubnej. Co do samych zdjęć to się nie wypowiadam bo zdanie moje wszyscy znają z ostatniego tematu.
Markzo za chęci oraz włożona pracę wyrazy uznania.
mi tam się podoba, sam nie mam lepszych własnych zdjęć wiec czemu mam nie nabyć kalendarza:) jak komuś nie pasuje może nie kupić:-)
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Sro Lis 24, 2010 22:34
MaReK napisał/a:
Mój Boże Jakaż ożywiona dyskusja
Ja też krytykowałem i wcale się tego nie wstydzę.
Chwała Markzo, że odważył się sam porwać na taką robotę. Niestety Ci co teraz hołubią autora i piszą jacy to krytykanci be, też się jakoś do roboty nie palili
(...)
Ja się na zdjęciach nie znam, ale mam na tyle instynktu samozachowawczego, żeby swoich zdjęć nie wrzucać tam. Jednak jeśli fotka numer 1 ma zostać, to faktycznie wszystko co mam będzie od niej lepsze
No właśnie, zrzucasz na innych to czego sam nie zrobiłeś nie zrobiłeś
Nie znasz się i masz instynkt samozachowawczy. Nie dałeś wyboru a teraz krytykujesz ten wybór.
MaReK napisał/a:
Po postach niektórych, to widzę, że na autorów blady strach padł, że się po krytycznych uwagach może jego auto z projektu "wymsknąć"
Ja się nie boję Moje auto może zniknąć ustępując komuś z ładniejszą fotką
Nie mam aż takiego parcia na "ścianę" i jeśli kalendarz będzie estetyczny powieszę go sobie na ścianie A jak poczuję nostalgię za swoim autem, to wydrukuje sobie jedną stronę kalendarza i podmienię fotkę
Jeśli pijesz do mnie, do wcale takiego parcia nie mam. Fotka Cabrio może znikąć z kalendarza, a i tak poproszę 2 sztuki... pomimo, iż przyszedł już kalendarz MG do biura.
MaReK napisał/a:
Co do zawężonych kryteriów "klubowych" aut, ja uważam że pomysł nie jest zły.
W końcu to klubowy kalendarz. Na następny rok, niech każdy zainteresowany klubowicz zrobi po fotce w sezonie. I nie mówię tu o fotkach ze spotów gdzie jak w większości tłem jest parking podziemny, tylko jakieś plenerowe. Mnie się podoba zdjęcie wicia oraz tej R75 na zagranicznych numerach.
No właśnie, zrzucasz na innych to czego sam nie zrobiłeś nie zrobiłeś
No nie zrobiłem, nie zrobiłem Dlatego właśnie nie oczekuję, że moje auto się tam pojawi
Widziałem, co pojawiało się w fotkach w temacie i dlatego stwierdzam, że zdjęcia nie nawiązują tematycznie do pór roku. Ale skoro nie ma innych, niech będą takie
Tomi napisał/a:
Nie znasz się i masz instynkt samozachowawczy. Nie dałeś wyboru a teraz krytykujesz ten wybór.
Dokładnie tak. Nie znam się - nie potrafię robić super zdjęć, obce jest dla mnie pojęcie np. głębia ostrości Znam balans bieli Wszystkie zdjęcia które mam, raczej na kalendarz się nie nadają. Bardziej były uchwyceniem sytuacji niż pozowane. Te które się jakkolwiek nadawały wrzuciłem kiedyś do garażu. Być może teraz, to jedno z moich zdjęć było by komentowane i krytykowane
Ja cały czas krytykuję oprawę graficzną kalendarza oraz napis rasistowski
Zauważyłem, że zdjęcia nie mają nic wspólnego z porą roku i danym miesiącem w większości wypadków. Kalendarz jest za czarny... smutny... nie chcę się smucić jak na niego patrzę... wystarczy mi lustro
Tomi napisał/a:
Jeśli pijesz do mnie, do wcale takiego parcia nie mam. Fotka Cabrio może znikąć z kalendarza, a i tak poproszę 2 sztuki... pomimo, iż przyszedł już kalendarz MG do biura.
Twoich są akurat dwie
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Twoich są akurat dwie
Hmmm... może ślepy jestem, ale widzę tylko swoje Cabrio.
Jak ktos mowi ze Oftopuje neich obejrzy pierwsze 45 sek filmu
Ja sie ciesze, ze jest ruch, Markzo i own zaczna dzialac , a na przyslzy rok zrobmy miesieczne konkursy, bedzie motywacja ja juz zapowiedzialem sie spiac w tym temacie
A serio to Zack jest guru blyskania, chetni poszukaja i znajda info, polecam !
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nieśmiało upomnę się może o jakiegoś Freelandera,w końcu kilka sztuk na tym Forum funkcjonuje???
Po pierwsze - czy jakiś klubowicz posiada takie autko (bo tylko samochody klubowiczów o ile się nie mylę są w kalendarzu, a na pewno mają pierwszeństwo).
Po drugie - czy jakieś zdjęcia freelandera były przesyłane jako propozycja do kalendarza?
_________________ Doświadczenie to coś, co zdobywasz tuż po chwili w której go potrzebowałeś.
doslalem Own-owi fotki, moze sie cos z tego jeszcze urodzi
Nie rozuemiem tych wymogow co do fot, byl temat kazdy mogl wklejac i wrzucac. Nie jest mozliwoscia umiescic w kalendarzu kazdego modelu. utopia. Choc jakiegos "duzego kwadrata" by bylo milo, tylko czy godne foto sie znajdzie ?
Bo jakos nowe range mnie nie przekonuja... ale , ale...
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum