Wysłany: Sro Sty 05, 2011 20:06 [r 25 2005 2.0 iTD] 17 od ZR PROBLEM
Witam ! mam pytanko ... kupiłem 17 od ZR , sugerując sie radami z forum ze wchodzą bez problemu . No i MAM PROBLEM . Gdy pojechałem do oponiarza ten powiedział że na tych felach nie puści samochodu z podnośnika bo odległość opony od kielicha amora . Następstwem tego był montaż dystansów które nie spełniły swojego zadania a i pogorszyły sprawę . SUMA SUMARUM chcę ogarnąć zawieszenie bo uległo uszkodzeniu . Gruntowne pytanko , zakładać bez sugestii takich ludzi czy kombinować .
mam felgi : 17 MG ZR , OPONY : 205/45 .
Dodam że auto było badane przez blacharza pod względem geometrii karoserii i wszystko jest ok . POMÓŻCIE ! Prosze ..
[ Dodano: Sro Sty 05, 2011 20:06 ]
ps : przepraszam wkradł się błąd : " ... odległość opony od kielicha amora jest ok 4 mm przy lewym , a 1 mm prawym kole
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sty 05, 2011 20:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
mysle ze przed jakimiś konkretnymi ruchami to pojade na zbieznosc bo kierka ucieka mi jakies 15 w prawo , to jest wszystko do ustawienia . W odpowiedzi na pytanie kolegi , felgi NIE SA NA SPRZEDAZ . zostały gruntownie odrestaurowane i sa nowe oponki . Chyba ze kolega na komplecik od streetwise'a to sie zastanowie [/code]
Chyba ze kolega na komplecik od streetwise'a to sie zastanowie
to nie prościej abym Ci zapłacił i sam sobie odpowiednie znajdziesz? oczywiście nie naciskam. Po prostu zdesperowany jestem bo szukam i szukam. Skoro masz nowe oponki to pewno i tak impreza nie na mój budżet :
Wysłany: Pon Sty 17, 2011 09:40
najnowszy Ja miałem w swojej 25 te felgi i miałem z obu stron około 4-5mm od kielicha. Było bezproblemowo, ale zero komfortu Więc nacieszyłem się i sprzedałem te felgi.
Zapomniałem jeszcze dopisać rozmiar opon: 205/45/17
Wysłany: Pon Sty 17, 2011 11:33
Ale masz zawieszenie z ZR, a to już inna (sportowa) bajka Ja dużo jeździłem po drogach średniej jakości i zdecydowałem, że lepiej będzie jak się ich pozbędę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum