Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Maj 2008 Posty: 366 Skąd: Nowa Huta
Wysłany: Pon Lip 07, 2008 22:45 [R25] Prędkość maksymalna
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 2001
Starsznie sie głowie nad tą sprawa, juz w jednym watku pobocznie o to pytałem ale nadal mi spac nie daje ten problem.
Mam rovera jak w tytule temacie 1.4 słabsza wersja (niedługo bedzie przepustnica i bedzie lepiej) i predkosc maksymalna to 160 km/h i ani rusz więcej choc powinno byc 175 (mierzone chyba przy 3ch osobach i pełnym baku) kumpel przy tym samym modelu ma równe 175 (i tez ani rusz wiecej, swoja droga jest tam jakies ograniczenie - troche dziwne ze zatrzymuje sie wskazowka na równióskim 175). Ktos mi pisał ze w moim przypadku jest to wina przepustnicy ale wątpie bo przy tej oiagi powinienem miec standartowe dla tej wersji a jest słabiej. Dlaczego?
Aha raczej nie jest to wina zuzycia auta bo stan techniczny prawie idealny niecałe 70 k przebiegu (nie krecone)
Od czego zalezy masa auta w katalogu napisane jest 1020-1135, skad ten rozrzut? Pozdrawiam i licze na pomoc w tej arcytrudnej sprawie:)
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Sty 18, 2011 23:31, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lip 07, 2008 22:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witaj niuton;
odpowiem tylko co do masy auta.
Podna jest pewnie (tak mi sie wydaje) masa auta z najubozszym wyposazeniem czyli 1020 i najbogatszym czyli 1135.
Tak mi sie wydaje.
Szerokosci!
Wysłany: Wto Lip 08, 2008 11:19
No ale ja nie wiem co z wyposazenia dodatkowego moze wazyc ponad 100 kilo dlatego pytam no bo nie elektyczne szyby i lusterka z podgrzewanymi fotelami. A z predkoscia nikt sie nie orientuje jak to jest? JAka jest w Wwaszych 25tkach?
No ale ja nie wiem co z wyposazenia dodatkowego moze wazyc ponad 100 kilo dlatego pytam no bo nie elektyczne szyby i lusterka z podgrzewanymi fotelami.
Wysłany: Wto Sty 18, 2011 23:19
ja mam r25 1.6 16v i na 4 biegu do odcinki 190 piatki nie wrzucalem bo po co hehe . ostanio jechale na piatym biegu 210 i to juz byl kres mozliwosci mojego r a mam tylko 1,6 wiec wystarczy a uwazam ze jak na silnik 1,4 84 konie predkosc 160-170 to i tak dobrze po co szybciej jak u nas nie da sie pojechac po tych drogach pozdrawiam
Wysłany: Sob Sty 29, 2011 11:49
A ja nie wiem u mnie poszła przepustnica podbiło go do 102, a pozniej czarna magia sie działa z autem, juz w jakims temacie pisałem, ze wysrał na hamowni za duzo, i trwa spór czy to mozliwe czy nie. Ale ostatnio nie mam czasu sie autem bawic, zima tez nie sprzyja automaniakom, wiec zszedł furak a drugi plan. Cos tam powymieniane, koniec wydechu, jakis kat, przyciemka haha. Będzie ciepło to go znów rozbujam i zrobie fotke.
Witam
A jakie są uwagi osób mających silniki idt? ja mam 2.0 idt i maksymalnie też około 160-170 wiecej nie chce jechać. W sumie na codzień tak się nie jeździ ale zawsze zastanawialo mnie to czy faktycznie 25-ka dalej nie pójdzie?
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Pon Sty 31, 2011 08:42
har0 napisał/a:
Witam
A jakie są uwagi osób mających silniki idt? ja mam 2.0 idt i maksymalnie też około 160-170 wiecej nie chce jechać. W sumie na codzień tak się nie jeździ ale zawsze zastanawialo mnie to czy faktycznie 25-ka dalej nie pójdzie?
Stanowczo za mało. 2.0iDT powinien dochodzić do 200 (licznikowego). Mój 420D (86KM) w zależności od temperatury na zewnątrz latał 160-180.
wg danych technicznych prędkość max wynosi 185km/h w iDT w 25tce. Więc jeżeli nie ma dużych przekłamań na liczniku to raczej 200 nie osiągnie się? Ja wyciągnałem własnie 185 ale mam przekłamania i tylko raz próbowałem przez 2.5 roku
dziś sprawdzałem na autostradzie i poszedł trochę powyżej 160 km/h. nie wiem już czy po prostu ma swoje lata i wiecej nie pociągnie czy pompa paliwa nie wyrabia, obroty wcale nie takie wysokie, około 3200.
poza tą prędkością to jezdzi jak złoto
prędkość max zapisana w papierkach 185 km/h , to wkońcu nie ferrari
U mnie na autostradzie GPSowe 160/h i mialam wrazenie, ze poszedlby swobodnie wiecej ale moj "aniol stroz" nie pozwolil i racja .
Obroty raczej mialam wieksze niz 3200. Jesli dobrze pamietam to raczej powyzej 3500...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum