Wysłany: Czw Sty 27, 2011 03:09 Forum ROVERki.pl w wersji LITE - dla telefonów komórkowych
Wczoraj, kolega alexi natchnął mnie na zrobienie wersji okrojonej forum (tzw. LITE)
na potrzeby urządzeń mobilnych, m.in. telefonów komórkowych.
Wersja okrojona pozbawiona jest zbędnej grafiki (także ShouBoxa).
Na dole strony głównej forum jest przycisk "Wersja Lite - telefony komórkowe" lub
"Wersja pełna" w zależności, która jest w danej chwili użytkowana.
System sam orientuje się co go odwiedza i z automatu dopasowuje wersję.
Można na chwilę przełączyć się z wersji LITE na wersję pełną, ale
po zmianie pozycji na forum, system przełączy ją z powrotem.
Zatem jeśli ktoś potrzebuje się dostać do SB, może kliknąć na głównej stronie
przycisk "Wersja pełna" i pisać w SB, które i tak nie bardzo sobie radzi z urządzeniami
mobilnymi.
Jeśli jakieś mobilne urządzenie nie znajduje się na liście trzeba będzie ręcznie się przełączyć na wersję LITE.
Sprawdzałem osobiście i nawet da się to użytkować.
Transfer jest prawie zerowy i łatwiej się poruszać.
Za całością na pewno przemawia szybkość dostępu do informacji w postach.
Pozdrawiam,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Ja korzystając z telefonu przeglądam forum już od dłuższego czasu, telefon to nokia e51 z symbianem s60 chyba, do tego opera mobile i działa to całkiem całkiem. Wersja litle to świetny pomysł i myślę że jeszcze bardziej ułatwi dostęp do informacji szczególnie w sytuacjach nagłych gdzieś w trasie.
_________________ Jeżdżę spokojnie bo nie ma czym poszaleć
Mi wszystko działało dobrze nawet na operze mini 4.2 aż do czasu zmiany sb na ten ajax czy cóś , wtedy do akcji weszła opera mobile a z wersją litle jeszcze nie miałem problemów.
_________________ Jeżdżę spokojnie bo nie ma czym poszaleć
hvil [Usunięty]
Wysłany: Pią Sty 28, 2011 08:13
Marku ja na telefonie używam shout boxa bardzo często! Nie zabieraj go:P
Ale ja go nie zabrałem
W wersji Lite nie ma obsługi javy, jednak wystarczy sobie na głównej stronie przełączyć na pełną wersję i SB będzie jak dotychczas.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
O nie nie nie nie piweczko dla MaRkA. Ja tylko napisałem "szkoda że nie ma wersji Lite forum" a on napisał że już wziął się do roboty. Co by było gdyby nie MaReK
_________________ 0-100 km/h - 8,25 sec!
'Nie pałuj gdy silnik Twój zimny jest'
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum