Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Na przeglądzie w stacji kontroli pojazdów polecono mi wymienić w tylnym zawieszeniu łączniki stabilizatora i tuleje stabilizatora. Przeszukałem w necie oferty, ale te części znalazłem tylko w Tomateam. Próba kontaktu telefonicznego kończy się jednak zawsze tak: "Abonent czasowo niedostępny".
Czy ktoś z Was kupował gdzieś już te części? Poratujecie namiarem na taki sklep?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Lut 09, 2011 22:38, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Kwi 23, 2010 19:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja teraz też szukam tulei stabilizatora tylnego, jednak nigdzie tego nie mogę znaleźć. Nawet na allegro. Czy ten towar jest tak naprawdę trudno dostępny?
Koleś sprowadza części jak nie ma na stanie z Anglii więc czasem trzeba 2-3 tygodnie czekać ale warto. Facet ma kontakty i potrafi też zamienniki jakieś załatwić, coś doradzić. No i dla klubowiczów 10% rabatu.
panowie,jak szukać to po hondzie,ale tylko Concerto! szukając tuleji zawieszenia tylnego od razu mowcie że szukacie do concerto. inaczej nikt tego nie znajdzie.w interze wogole nie wystepują.w katalogach tedgumu też nie. sprawdzone przeze mnie. oczywiscie mowa o roverze 400 hatchback.
W tylnych łącznikach występują 2 gumy... z czego w zamiennikach jest tylko jedna. Drugiej brakuje.
Generalnie oba elementy są z reguły dostępne od ręki i kosztują 33,20zł./szt. i 24,10 zł./szt.
[ Dodano: Sro Lut 09, 2011 21:11 ]
merh napisał/a:
panowie,jak szukać to po hondzie,ale tylko Concerto! szukając tuleji zawieszenia tylnego od razu mowcie że szukacie do concerto. inaczej nikt tego nie znajdzie.w interze wogole nie wystepują.w katalogach tedgumu też nie. sprawdzone przeze mnie. oczywiscie mowa o roverze 400 hatchback.
a takie moje pytanie-czy to faktycznie jest typowy łacznik? u mnie taki nie wystepuje. jest na dwoch przegubach kulowych.jak typowy łącznik w samochodzie. pierwsza sprawa to musisz znać srednicę i długosc. przejzyj sklep interu online w dziale civic V , accord V lub concerto.są tam tez zdjecia. w dziale elementy zawieszenia/stabilizator.
chyba mam.sprawdz ten numer: FE 28048. moze da sie to w jakis sposob zastapic tym łacznikiem?
a jak nie to zostaje rzeźba w ostatecznosci. np tuleja z głowki amortyzatora z tuleja odpowiedniej srednicy.
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Sro Lut 09, 2011 21:31
merh napisał/a:
a takie moje pytanie-czy to faktycznie jest typowy łacznik? u mnie taki nie wystepuje. jest na dwoch przegubach kulowych.jak typowy łącznik w samochodzie. pierwsza sprawa to musisz znać srednicę i długosc. przejzyj sklep interu online w dziale civic V , accord V lub concerto.są tam tez zdjecia. w dziale elementy zawieszenia/stabilizator.
chyba mam.sprawdz ten numer: FE 28048. moze da sie to w jakis sposob zastapic tym łacznikiem?
a jak nie to zostaje rzeźba w ostatecznosci. np tuleja z głowki amortyzatora z tuleja odpowiedniej srednicy.
Bo u Ciebie może w ogóle nie być stabilizatora z tyłu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum