po prostu niektórzy w ten sposób sobie nabijali ilość postów
Tylko po co nabijać .Na innych forach jest wymagana jakas ilość żeby zamieścić ogłoszenie, tutaj nie.
Ja miałem około 1070 teraz mam trochę ponad 900.Mi na tej cyferce nie zależy, ale szkoda by było jakby znikały wypowiedzi pomocne przy usuwaniu usterek
tronsek napisał/a:
Z niektórych kącików zostało wycofane naliczanie postów np z offtopic. Dlatego wszystkim zostały cofnięte liczniki postów
chyba jednak nie tylko liczniki,bo wczoraj założyłem nowy temat w hydeparku a dzisiaj go nie ma.
Ale co zostało wyłączone?
W/g mojej opinii posty w HP i OF nie naliczały się... wczoraj nawet sprawdzałem konfigurację czy żeby upewnić się na 100%.
Jeszcze raz sprawdzę, bo może jakimś cudem wyłączyły się zliczania jeszcze z innych działów i stąd zamieszanie w ilości postów.
Swoją drogą, trzeba mieć dużo wolnej pamięci w głowie, żeby pamiętać o ile zmniejsza się lub zwiększa liczba postów w danym dniu
Mnie to potrzebne do sprawdzenia kto i ile napisał na forum, kiedy wysyła jakiś chamski spam. Daje mi to pogląd na to, czy kogoś należy wywalić z hukiem od razu czy przymknąć oko i poczekać.
Jeśli ktoś pisze w działach usterki, sprawy klubowe, tutaj czy w poradach prawnych - można wtedy zweryfikować staż danego użytkownika i jego poziom zaangażowania.
Posty w dziale HP i OF są niczym i generalnie post z linkiem do youtuba ni jak nie pasuje do tych statystyk. Całe szczęście, że wpisy z SB się nie liczą, bo rozpacz Jugola sięgnęła by głębokiej czerni
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Całe szczęście, że wpisy z SB się nie liczą, bo rozpacz Jugola sięgnęła by głębokiej czerni
Nie traktuj tego tak poważnie , a ilość postów akurat najmniej mnie interesuje. Ale trudno było nie zauważyć że zamiast 1770 jest 1500- coś tam- w końcu nie ja jeden to zauważyłem
W hydeparku nie naliczały się (podobnie w pozdrowieniach) w offtopicu naliczały się, ale to właśnie zmieniłeś po dyskusji
Nie wiem nic o pozdrowieniach... natomiast opcja "nie zliczaj postów" była zaznaczona w offtopic i hydepark.
Jugol napisał/a:
Nie traktuj tego tak poważnie , a ilość postów akurat najmniej mnie interesuje. Ale trudno było nie zauważyć że zamiast 1770 jest 1500- coś tam- w końcu nie ja jeden to zauważyłem
Zauważył to pawkaz i zetes. Reszta zauważyła bo temat przeczytała
Nie sprawdziłem jak w dziale "Test" się sprawa ma
Ja mam mało postów i mnie to absolutnie nie przeszkadza
Gdybym zaczął to przeżywać musiałbym się pochlastać widząc profil np. piter34
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Nie wiem nic o pozdrowieniach... natomiast opcja "nie zliczaj postów" była zaznaczona w offtopic i hydepark.
Była czy jest dopiero teraz? Na pewno w offtopicu posty się zliczały - stąd lamenty na forum o znikające z licznika cyferki . Na pewno nie zliczały się w hydeparku, pozdrowieniach, powitaniach, teście, giełdzie i administratorce.
Nie lepiej poprostu zrobić tak jak było i poprostu skończyć temat ? Skoro było dobrze wcześniej i nikt nie płakał że nie liczy mu postów w hydeparku itd to po co zmieniać
_________________ Bo fruwać jest generalnie nieroztropnie, więc nie pijcie przy otwartym oknie!
Czemu uważasz, że było dobrze? Teraz będzie źle? Jak się niektórzy ludzie orientowali, że im postów nie zlicza, to pytali o to. Jak się dowiadywali, że w hydeparku po prostu nie są liczone, to dziwnie ich aktywność w tym wątku malała . Prawdopodobnie z tych dwóch działów powstanie jeden, bez naliczania postów, bo po prostu ilość śmieciowych tematów w tych działach poraża. Nie mówiąc już o obciążaniu bazy obrazkami w tematach kolosach typu "liczymy do miliona". trzeba po prostu coś z tym zrobić, uporządkować, oczyścić, a użytkownikom ułatwić poruszanie się między obszarami hydepark/offtopic. Zibaczymy co z tego wyjdzie, na razie dyskutujemy i powoli próbujemy.
Człowiek to takie dziwne stworzenie, że rajcują go cyferki. Im ma ich więcej, tym mu się bardziej wydaje, że jest cool. Podobnie jak przy zawartości portfela. A przecież chyba nie o to chodzi. Rozśmiesza mnie tu argument poważania na forum - że jak mam mało punktów pomógł czy postów, to nikt nie potraktuje poważnie moich rad w usterkach. Zabawne.
Hmm teraz zamkneli liczenie postów w jednym dziale i podniosło się wrzawa odrazu, oczywiście nie potrzebna. Wcześniej było tak a nie inaczej i były chyba raczej sporadyczne przypadki że ktos oto pytał że po wypowiedziach w powitaniach czy hydeparku jego liczba postów nie wzrosło - ale raczej wynikało z braku zorietnowania na forum, z reguły nowi użytkownicy. Czasami nie trzeba zmieniać tego co jest bo poprostu po co
No co do cyferek to akurat się zgodze, mi to kompletnie lata czy mam XXX czy YYY postów i innych.
_________________ Bo fruwać jest generalnie nieroztropnie, więc nie pijcie przy otwartym oknie!
Na pewno w offtopicu posty się zliczały - stąd lamenty na forum o znikające z licznika cyferki . Na pewno nie zliczały się w hydeparku, pozdrowieniach, powitaniach, teście, giełdzie i administratorce.
W takim razie, albo ja sprawdzając, albo inny administrator zaznaczył tą opcję podczas dyskusji w dziale ADM. Niemniej jest tak, jak było zmierzone lata temu... HP i OF służą w tej chwili temu samemu w/g opinii wielu w tym i mojej. Jeden wielki bałagan, który trzeba posprzątać. Może trzeba usunąć informację o ilości postów w postach, pod avatarem i nie będzie w oczy kłuć
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum