Wysłany: Czw Mar 31, 2011 08:52 Rower (bike) hamulce przy kierownicy.
Mam takie śmieszne pytanko:
Jak powinny być prawidłowo umiejscowione hamulce na kierownicy?
Kupiłem żonie rower i tylne koło jest na lewą rękę a przednie na prawą. Moim zdaniem powinno być odwrotnie ale wolę zapytać.
Może Włosi na rynek angielski zrobili rower RHD ha,ha
_________________ --== "Z mądrym człowiekiem to i pogadać ciekawie." ==-- Fiodor Dostojewski
SPAMU¦
Wysłany: Czw Mar 31, 2011 08:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Faktycznie w wersji LHD hamulec na tylne koło jest w prawej ręce. Cóż, trzeba zrobić przekładkę . Swoją drogą człowiek całe życie uczy się czegoś nowego.
zamienia się linki i tyle,
prawa klamka tylny hamulec i odwrotnie
ale zakłada się tak linki,ze prawa klamka to przedni hamulec, np. gdy ktoś jeździ motocyklem już pare razy się z tym spotkałem
W downhillu niektórzy właśnie specialnie przekładają hamulec na tylnie koło pod lewą rękę gdyż hamuje się więcej przodem i jest potrzebna większa siła a wiadomo że w prawej ręce masz jej więcej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum