Wysłany: Pon Kwi 11, 2011 16:01 [Forum] brak pewnej treści
nie wiem czy to przez zbyt częste odświeżanie głównej strony ale przed chwilą
przy "Sprawach klubowych" w okienku po prawej powinien być kto ostatni napisał posta w tej grupie, a pod podtytułem w jakim temacie ostatnio został napisany ten post.
foto.
_________________ Driving is believing !
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 11, 2011 16:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nic dziwnego. Przy dużym obciążeniu bazy i zapytań do niej, zanim się zindeksuje wszystko może przez chwilę wystąpić taki objaw. Nie powinien być jednak dla nikogo groźny
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Wspominałem o tym wczoraj na SB. Brak ile postów i tematów nieprzeczytanych w danym podforum. Nie widać również po najechaniu na temat ile postów jest nieprzeczytanych, ostatniego postu.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
a co z tym najechaniem na temat? bo nie widać ostatniego posta a wcześniej nie trzeba było wchodzić do tematu by go zobaczyć
to samo jest z nickami, po najechaniu na czyjś nick nie widać na jakim dziale jest obecnie
Taką funkcję, jak nieprzeczytane posty masz w górnej części strony głównej.
To swoją drogą ale zawsze było ile jest postów i tematów w danym podfoum.
Jednak już to mam
szoso420 napisał/a:
a co z tym najechaniem na temat? bo nie widać ostatniego posta a wcześniej nie trzeba było wchodzić do tematu by go zobaczyć
to samo jest z nickami, po najechaniu na czyjś nick nie widać na jakim dziale jest obecnie
x2
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
teraz widzę że dodano przy "szybkim" sprawdzaniu nieprzeczytanych postów, że baza się aktualizuje i należy odczekać 20 sekund. Dobre rozwiązanie
Pewno się bawisz teraz skryptem MaReK, co ?
Wysłany: Czw Kwi 14, 2011 12:40 Re: brak pewnej treści
adamsky8811 napisał/a:
nie wiem czy to przez zbyt częste odświeżanie głównej strony ale przed chwilą
przy "Sprawach klubowych" w okienku po prawej powinien być kto ostatni napisał posta w tej grupie, a pod podtytułem w jakim temacie ostatnio został napisany ten post.
to jednak istnieja ludzie, którzy maja pasek zadań po boku
Od groma. Z lewej, z prawej, na górze.
Są też tacy, co nie mają ikon na pulpicie... ot wyłączone żeby nie było śmietniska i brak tapety. Kolor tła ciemny.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
No więc ja mam problem taki, że mi się włączyły powiadamiania na e-mail
Dostaje teraz co 20 min. maila o treści, że ktoś odpowiedział w temacie, który obserwowałem, albo biorę udział
Co do kolorów to nic na ten temat nie wiem
Ale ta drobna modyfikacja faktycznie poprawiła wydajność skryptu, odciążyła maszynę i przyspieszyła mi działanie forum... ciekawe na jak długo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum