Wysłany: Sro Maj 18, 2011 16:01 [MG TF / MGF] Jak wygląda fabryczny lewarek / podnośnik?
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Cześć,
Auto zakupiłem już bez podnośnika. Byłem już w dwóch różnych sklepach, oglądałem podnośniki i każdy wydaje mi się nieodpowiedni. Czy ktoś byłby tak uprzejmy i pstryknął zdjęcie podnośnika w swoim TFie / MGFie (zakładam, że w obu modelach podnośniki są identyczne).
Rozumiem, że fabryczny lewarek jeździ w brezentowej torbie w bagażniku z tyłu razem z kluczami? (torba i klucze są)
Dzięki wielkie,
No po prostu po stopach będę całował... Tak jak wspominałem oglądałem już jakieś pięć podnośników i jedyne co mi nie pasuje to wspomniane dopasowanie do progu.
[ Dodano: Pią Maj 20, 2011 11:07 ]
practicator napisał/a:
fabrycznie ta torba powinna znajdowac sie przy kole zapasowym.
Byłoby super gdybyś też cyknął fotkę jak masz przymocowaną zapasówkę i jak w niej siedzi wspomniana torba. Mój TF jest po dzwonie od przodu i ten kto go remontował zrobił sam jakiś patent z gumowymi naciągami. Wygląda obrzydliwie i chciałbym to przywrócić do oryginalnego stanu.
Cholera! Właśnie mi przypomniałeś, że w TFie nie mam ani gaśnicy ani trójkąta
Całe szczęście, że w drugim aucie mam dwa komplety - wieczorkiem przełożę
practicator, wielkie, wielkie dzięki.
Po pierwsze, wszystkie lewarki które oglądałem nie nadają się ze względu na zbyt płytkie wycięcie na próg - ale już wiem czego szukać.
Po drugie, nie mam tej "sprytnej" zielonej śruby mocującej zapasówkę - ciekawe czy dostanę coś takiego gdziekolwiek
podejdzie Ci od innego samochodu - jutro zmierzę jaka jest długość gwintu, to może na szrocie coś Ci się uda dopasować.
co do lewarka - nie trzeba go montować na progu - zawsze można podeprzeć za tą krawędzią progu, nie powinien się ruszać (aczkolwiek może to być nieco niestabilne)
[ Dodano: Nie Maj 22, 2011 20:49 ]
A ten co ja mam to chyba z Mondeo był (nie wiem który rocznik, ale jakieś starsze na pewno) i kosztował mnie całe 10 zł.
_________________ Czytanie postów na forum może powodować schorzenia psychiczne i utratę wiary w ludzką inteligencję
podejdzie Ci od innego samochodu - jutro zmierzę jaka jest długość gwintu, to może na szrocie coś Ci się uda dopasować.
Zmierzyłem suwmiarką średnicę otworu na wspomnianą śrubę i wyszło mi ~6,5 mm. Zakupiłem dziś kilka śrub 8 mm o różnej długości. Jutro będę kombinował z czego by tu zrobić coś na kształt tej dużej zielonej gały z Twoich zdjęć - na tą chwilę myślę o aluminiowym ceowniku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum