może podpiąć się pod lampkę wnętrza, i dorzucić do tego odpowiedni kondensator o dobrej pojemności który przez jakiś czas podtrzyma napięcie. Warto poszukać takiego baejru na alledrogo pod nazwą ściemniacz lampki albo coś... na forum astry przerabiali tak lampki wnętrza, że przygasały po jakimś czasie.
jestem na opracowaniu czegoś takiego, tylko że mam schematy gdzie układ jest sterowany - a teraz kombinuje jak go zrobić,żeby był sterowany +
bo w halogenach che miec funkcje "coming home"
ja to robie na AVT 722
Pomógł: 63 razy Dołączył: 10 Sie 2007 Posty: 1452 Skąd: Busko-Zdrój
Wysłany: Pią Cze 03, 2011 14:45
Chłopaki, najlepiej będzie zrobić dodatkowy ściemniacz specjalnie pod diody. Ściemniacz lampki będzie podtrzymywał działanie ściemniacza do "neonków", a po wygaśnięciu lampki ściemniacz neonków powinien utrzymać świecenie. Wg. mnie będzie trzeba mieć stały "+" do zasilania ściemniacza "neonków" i ich samych...
_________________ >lepiej głupio zapytać, niż mądrze coś spie....lić<
Najprościej kupić Rovera serii 800 i mieć ten system w standardzie w przednich lampach
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum