bonus89, ja tylko mówię, że Żaby SDi mające koło 120 KM przyspiesza lepiej lub tak samo (błąd pomiarowy itd) co ZR 1.8 120KM, więc nie wiem gdzie jest ta wyższość benzyny
Tak jak mówiłem w tym offtopie u Remiego 145-150 KM w iDT jest w stanie rywalizować z ZR 160, który ma te 156 KM
stawiacie auto po modach do stockowego, czesto nie trzymajacego serii zr'a seria vs seria = 160tka kill diesel, a jak mu zrobisz dolot i wydech to 150konne iDT tez moze niepodolac
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
sory nie wierze żeby 145-50 kunia diesel położył 160tke ZRa, widziałem już kilka takich startów i ZAWSZE żeby diesel wygrał z benzyną musiał mieć 10-15km więcej. oczywiście zachowując wagę, trakcję i inne bardzo przybliżone w obydwu autach. I naprawdę żebym uwierzył musiał bym zobaczyć, bo nigdy czegoś takiego nie widziałem.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
w tym temacie raczej oszczednosc schodzi na 2 plan dolot i wydech w 160tce sa zrobione tak jak u mnie w zs, zeby spelnialny normy sa zwezki i redukcje, jak to w pip wywalisz auto dostaje skrzydel zreszta niedlugo...
rozumiem oszczędność, w tym diesel lepszy, rozumiem jazde na trasie elastyczność diesla i jego piątego biegu, wygode z braku potrzeby redukcji, rozumiem to wszystko i za to cenię diesla, ale jeśli chodzi o start z benzyną no to niestety tu przepada
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
sa tutaj filmy, chyba z 7 jak smiga moje auto, tylko porowynywanie po filmach nic nie da, mamy inne wymiary kol, liczniki przeklamuja, trzeba sie ustawic
szoso420, weź to wydziel i tyle, przecież temat jest o samochodzie Raptile i można go przecież oczyścić.
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum