Wysłany: Pią Mar 26, 2010 19:54 [rover 200] wymiana spreżyn
Witam chciałbym sie dowiedziec jakie sa koszty tak w przybliżeniu wymiana spreżyn w samochodzie (4szt),a moze samemu zdjac sprezyny tylko niewiem czy warto duzo roboty jest
_________________ ....special stereo system ....
SPAMU¦
Wysłany: Pią Mar 26, 2010 19:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 21 razy Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 614 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Sob Mar 27, 2010 00:01
wymiana jest prosta wystarczy kilka kluczy, ściągacz do sprężyn (ale przyda się przy montażu) i do dwóch godz się wyrobisz tak na spokojnie. U mechanika pewnie z 200zł
_________________ Super wypas za małą kasę i oczywiście całkiem młode autko? Tylko Rover Ludzie skoro pomagamy to doceniajcie to opcją pomógł bo przestaniemy
ja się podepnę do tematu żeby nie zakładać nowego topica.
Czy można się obejść bez ściągacza do sprężyn ? Na pewno będzie to baaardzo utrudnione przy samodzielnej wymienianie sprężyn. Macie jakieś doświadczenia w tej materii? Na co zwrócić uwagę przy montażu ? Oczywiście ścisła współpraca z RAVE będzie
Niektórzy kombinują z deskami, drutami itp. ale ja stanowczo odradzam takie rozwiązania. Ściągacze nie są drogie. Te najtańsze to koszt rzędu 30zł. Do amatorskich prac w zupełności wystarczą.
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Ściągacze nie są drogie. Te najtańsze to koszt rzędu 30zł.
wiem wiem
już zamówiłem sobie z allegro
znalazłem nawet tutoriala jak należy je dobrze założyć na sprężyny i zaznaczyć sobie miejsce w którym siedzą na amortyzatorze, więc myślę że z RAVE i tutkiem poradzę sobie bez kłopotu
Dzięki za rady.
bez ściągaczy nie ma to sensu więcej się namęczysz niż to warte, w przypadku wymontowania amorów z przodu w R200 proponuję odkręcić stabilizator wtedy wychodzi amor bez problemu, jeżeli chodzi o tył to 3 śruby i po robocie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum