Rok produkcji: 2001, pierwsza rej: 2002, modelowo: 2002
Silnik: 1.8 VVC 160KM (118 KW)
Auto sprowadziłem z Niemiec, kilka dni temu zarejestrowane w Polsce. Jest to moje drugie cabrio, wcześniej miałem Mazde MX-5 1.8 94r. W porównaniu do mazdy brakuje mi najbardziej windshota, gdyż czasami idzie głowę urwać bez dachu Szkoda że sprzedałem wiatrołap wraz z autem bo pewnie da się to jakoś dopasować, gdyż dachy są dość podobne.
Wracając do MG:
Wyposażenie:
- 2x Airbag, Skórzane oraz podgrzewane fotele Trophy, Klimatyzacja, Lewarek MOMO, Centralny zamek, Immobiliser, Wspomaganie kierownicy, el. szyby i lusterka, przód hamulce AP Racing, głośniki za zagłówkami, ABS..
Trophy 160 posiada następujące zmiany:
- Nowy wygląd: zderzaki, spoiler itp.
- Przyciemnione przednie reflektory
- Silnik o mocy 160KM (większe zawory w głowicy, większa przepustnica itp.)
- Zmodyfikowane zawieszenie, wydech
- Większe hamulce przednie od AP Racing
- Felgi Trophy 16 cali
- Elementy wnętrza w kolorze auta
Obecny postęp czyli modyfikacje zrobione:
Po zakupie:
- Włożone zostało radio Pioneer DEH-4000
- Standardowo wymiana olejów, filtrów, rozrządu itp...
- Dopompowanie zawieszenia
Lipiec 2011:
- Renowacja felg: piaskowanie i malowanie proszkowe
- Wymiana pająków od świateł i wycieraczek na model z R800 (pasują plug&play, a imo są wygodniejsze)
Maj 2013
- Wymiana oleju ze starości, bo przebiegu mało narobiłem, a już 2 lata minęło od wymiany, obecnie zalany MOTUL Synergie+ 10W40 (Polecam!, silnik pracuje ładniej niż na Castrolu!)
- Wymiana akumulatora na BOSCH S4, bo Centra Futura, po 3,5 roku odmówiła posłuszeństwa!, a gwarancja była 3 letnia! Już nikomu nie polecę Centry, jak ma padać zaraz po utracie gwarancji.
Planowane zmiany:
- Windshot
- Wymiana i płukanie płynu chłodzącego przed latem
Zdjęcia:
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez T-RoX Sro Cze 05, 2013 17:16, w całości zmieniany 4 razy
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 07, 2011 14:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Bez sensu tam go pakować Pokusiłbym się o zestaw przedni nie wymagający uzupełnienia od dołu.
Mam głośniki Hertz DSK 160 jednak po próbie ich włożenia okazało się że trzeba dystanse dokupić więc stwierdziłem że narazie ich nie zakładam (nie chciało mi się do sklepu jechać ), ale i tak myślę że jakiś głośnik bassowy powinien być żeby odciążyć zwykłe głośniki, IMO wtedy jest czystszy głos, do tyłu niema co pakować tuby bo jest pomiędzy silnik i wygłuszenie, więc pod maską jest optymalne miejsce w miejscu koła zapasowego ale dobrze mówisz, najpierw zrobię test włożę tam prowizorycznie głośnik i zobaczę jaki jest efekt, jak się okaże że efekt jest marny to jednak zrezygnuje z tuby.
Daraz2 napisał/a:
piękny kolor super , i jak dla mnie nie potrzebuje już żadnych zmian wyglądowych
Thx no wyglądowych zmian nie będzie za dużo, małe poprawki, polerka, może jakieś naklejki bo mam już w głowie pewien koncept.
ale dobrze mówisz, najpierw zrobię test włożę tam prowizorycznie głośnik i zobaczę jaki jest efekt
Bez przygotowania drzwi to niewiele posłuchasz, to tak jakbyś przed zakupem auta wsiadł do niego na chwilę nie jeżdżąc. W przypadku szybkiej wrzuty napewno będzie niedobór dołu. Inna kwestia to, że te głosniki szału nie zrobią, nawet przy maksymalnie odpowiednim montażu...
Jakby nie było wózek bardzo mi się podoba, chętnie widziałbym u siebie takie coś na lato
Dziś po przejażdżce na krakowskich drogach auto już "ucierpiało", jeden dekielek z felgi sobie gdzieś pofruną a z tego co widzę, ciężko będzie znaleźć taki sam dekielek Felgi mają iść w tym tyg. do odnowienia i mam nadzieję że po tym będą wyglądać petarda
Pomógł: 3 razy Dołączył: 08 Maj 2011 Posty: 92 Skąd: Kraków
Wysłany: Wto Cze 14, 2011 22:26
No jest piękny, pisałem o tym już nie raz Obiecuje, że jak Cie spotkam na drodze to będe Cie gonił (chociaż ciężko będzie moim 120KM hahah) żebyś mi go pokazał z bliska
No jest piękny, pisałem o tym już nie raz Obiecuje, że jak Cie spotkam na drodze to będe Cie gonił (chociaż ciężko będzie moim 120KM hahah) żebyś mi go pokazał z bliska
Hehe , z otwartym dachem bez windshot'a nie jeżdżę za szybko więc może mnie dogonisz , ale jak zobaczę takie auto w lusterku to już nie popuszczę no żartuję, ale można się umówić na jakiegoś spota, tylko akurat teraz będę mieć weekendy zajęte... chyba że w tygodniu
PS. Ostatnio widziałem czarnego TF'a i to jak wyjeżdżałem z domu na rejestracjach KWI, ale chyba ktoś nie z forum gdyż miał dość poważna twarz i nawet nie spojrzał na innego M-dzika chyba że wystraszył się Trophy ale oczywiście pozdrawiam, może że ktoś się przyzna
Ja bym raczej użył dokładnie dociętej folii M3 - powierzchnia będzie równiejsza niż po malowaniu, i bardziej błyszcząca.
Mnie czeka wymiana lamp na europejskie, to wtedy się będę bawił.
_________________ Czytanie postów na forum może powodować schorzenia psychiczne i utratę wiary w ludzką inteligencję
practicator, ale właśnie o to w tym chodzi by nie było błyszcząco, matowe lepiej wygląda bo nie odbija światła i bardziej "czysto" to wszystko pod kloszem wygląda
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
jeżdże przez wieliczkę praktycznie co dwa dni - albo na Tarnów, albo na Dobczyce, i jeszcze ani razu Cię nie widziałem nigdzie...
Obecnie od chyba 10 dni auto stoi w garażu na klockach bo mi się odnowienie felg przedłużyło w dodatku nakłada się z brakiem czasu przez sesje i inne sprawy, no i wszystko stoi w miejscu.
--- Cd Wykasowany gdyż nieaktualny...[/b]
Ostatnio zmieniony przez T-RoX Wto Lip 12, 2011 16:54, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum