tommyyogi, piękna historia
Roverek naprawdę udany, modyfikacje dość mocno odbiegają od "standardowego" tuningu, ale podoba mi się to!
Przy okazji... na ostatniej fotce przypomina mi nieco Imprezę
Pomógł: 8 razy Dołączył: 23 Mar 2008 Posty: 364 Skąd: Racibórz
Wysłany: Czw Lip 14, 2011 17:57
A potem się ludzie dziwią że auta podczas wypadku rozwalają się na pół. Dla mnie takie chwalenie się reanimacją to totalny szczyt głupoty. Nie zapomnij pokazać tych zdjęć kupującemu jak będziesz sprzedawał samochód.
bastek, czego uważasz ze ten samochód złoży się na pół skoro rama samochodu nie została ruszona tylko zostały wymienione elementy poszycia typu nadkola. Jeżeli dla Ciebie bezpieczniejsze są samochody skorodowane przez rdze których blachy w czasie wypadku nie mają właściwości tłumiących to życzę Ci powodzenia jak Twojego roverka zacznie zżerać.
Ja przynajmniej nie ukrywam historii swojego auta i wiem co się z nim działo i co w nim zrobiłem. Pozatym poto jest utworzony ten dział aby opisywać swoje auta.
A tego auta sprzedawać nie będę bo szkoda byb było mojej pracy włożonej w niego.
AMEN
_________________ R.I.P Historia Rovera zakończona i nigdy więcej nie chcę jej powtarzać.
RoVeR 416 Si '96
bastek, Tomi nie będzie sprzedawał swego Roverka bo za dużo w niego włoży swych sił, serca oraz funduszy.
A tak po za tym jest o jedno z lepiej dofinansowanych i zrobionych R w kraju, generalnie nie było szkody kasy na nic co trzeba było zrobić. Stan na chwilę obecna prezentuje się nadal imponująco.
tommyyogi, zapomniałeś dodać że wymieniłeś przednie tracze hamulcowe na sportowe zamienniki + sportowy komplet klocków
tommyyogi, zapomniałeś dodać że wymieniłeś przednie tracze hamulcowe na sportowe zamienniki + sportowy komplet klocków
Sportowe czy raczej "sportowe"?
Auto ogólnie fajne ale ja wywalił bym tą smołę z tylnych szyb i zmienił te chińskie felgi na coś innego ładniejszego i większego. Te aludywaniki mam nadzieje, ze już nieaktualne bo zalatują agrotuningiem
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Wysłany: Czw Lip 14, 2011 21:08
Pływak, raczej "sportowe"
Rozwalają mnie takie podsumowania na tym forum, wydałem już na auto 5tyś, patrzcie i podziwiajcie. Tylko że tego nie widać albo nie warto patrzeć. Niestety ale z gówna bata nie ukręcisz. Dla mnie przede wszystkim brakuje konkretnej felgi, gładka klapa (jak już stylizować na MG to brakuje znaczka), dywaniki z blachy i takiego typu gadżety nie przemawiają do mnie niestety.
koncowa na dwie manki super
gładka klapa BEZ OZNACZEN super
spojlerek super
felgi nie najgorsze ale fakt te chiny do mnie nie przemawiaja do konca
jeszcze cos z przodu by było grzebniete i bajeczka
bastek, widzę że szukasz każdego powodu aby rozpocząć dyskusje. Dywaniki z tesco były wstawione tylko na czas malowania ponieważ była ściągnieta tapicerka.
Co do felgi to o gustach się nie dyskutuje. Pokazałem Wam swój samochód nie poto abyście mnie jechali ze to jest nie konkretne czy to nie pasuje albo tego brakuje. Skoro nie ma na klapie znaczka MG to znaczy ze go tam nie chce i tyle. Jak komuś się nie podoba to nie komentować i nie określać mianem wieś-tuningu.
_________________ R.I.P Historia Rovera zakończona i nigdy więcej nie chcę jej powtarzać.
RoVeR 416 Si '96
Wysłany: Czw Lip 14, 2011 21:44
tommyyogi napisał/a:
bastek, widzę że szukasz każdego powodu aby rozpocząć dyskusje
Wyraziłem tylko swoją opinię.
tommyyogi napisał/a:
Jak komuś się nie podoba to nie komentować i nie określać mianem wieś-tuningu.
Forum jest właśnie po to by komentować, ja wiem że każdy klubowicz Ci napisze że jest świetnie ale mi się to nie podoba i mam prawo napisać swoje zdanie, tyle.
Co do felgi to o gustach się nie dyskutuje. Pokazałem Wam swój samochód nie poto abyście mnie jechali ze to jest nie konkretne czy to nie pasuje albo tego brakuje. (...) Jak komuś się nie podoba to nie komentować i nie określać mianem wieś-tuningu.
Niestety takie właśnie jest założenie tego działu jeśli nie podoba Ci się, ze ktoś komentuje Twoje auto zawsze możesz poprosić o zamknięcie tego tematu... Po za tym wyraziłem tylko i wyłącznie swoją opinię i to co ja bym zmienił nikt Ci nie narzuca swojego zdania ale widzę, że ostatnio w modzie na forum jest taka reakcja na jakąkolwiek krytykę...
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Po za tym wyraziłem tylko i wyłącznie swoją opinię i to co ja bym zmienił nikt Ci nie narzuca swojego zdania ale widzę, że ostatnio w modzie na forum jest taka reakcja na jakąkolwiek krytykę...
Pływak, nie mam nic do Ciebie ponieważ wyraziłęs opinie nt mojego samochodu bez zbednego komentarza.
Ale komentarzebastek, są w tym temacie zbędne
bastek napisał/a:
A potem się ludzie dziwią że auta podczas wypadku rozwalają się na pół. Dla mnie takie chwalenie się reanimacją to totalny szczyt głupoty. Nie zapomnij pokazać tych zdjęć kupującemu jak będziesz sprzedawał samochód.
bastek napisał/a:
Rozwalają mnie takie podsumowania na tym forum, wydałem już na auto 5tyś, patrzcie i podziwiajcie. Tylko że tego nie widać albo nie warto patrzeć. Niestety ale z gówna bata nie ukręcisz.
Jak by każdy wyrażał swoje znanie nt tego co mu sie podoba albo nie to by nie było problemu.
RoVeR 416 Si '96
Nie mam zwyczaju wpisywać się we wszystkich tematach w Naszych autach, ale w przypadku 400 tommyyogi jestem pełen podziwu dla właściciela, za tak staranną troskę o samochód, i dopieszczanie go sukcesywnie od praktycznie pod każdym względem.
Co w szczególności:
- klapa na gładko - świetnie wykorzystana okazja i efekt końcowy. Logo MG bym nie montował ze względu na fakt iż jest to R, i nie ma co "szpanować" znaczkiem - i tak mało kto go rozpoznaje (zasłyszany od eMdzika tekst policjanta: "Chcieliśmy obejrzeć to Pańskie Subaru ")
- walka z rudą - wyleczenie blach ma dwa pozytywne efekty - większa ich sztywność, zauważalna różnica w razie drobnej kolizji, i mniejsza szansa, że naruszy ona ważne konstrukcyjnie elementy, jak wzmocnienia klapy, pasy przedni i tylny, wzmocnienia boczne, progi itp. które bezpośrednio odpowiadają za bezpieczeństwo (i sztywność nadwozia)
- rzeczywiście zlikwidowałbym te folie, i jeśli już chcesz przyciemniać, to polecam dymienie - znajomy potraktował tak szyby w Civicu 7gen sedan, razem z efektem lustra - szyby z zewnątrz wyglądają jakby zostały dodatkowo przydymione na złotawo-srebrny kolor. od wewnątrz nie ma tego efektu. nie znalazłem niestety nigdzie w necie przykładu - mogę ew. zrobić zdjęcie. oczywiście przepuszczalność pozostała przepisowa. przedniej tylko nie przyciemniał w ogóle.
- podwójny wydech - genialne. Ew. mógłbyś pomyśleć o zmianie końcówek na coś lekko jajowatego, podobnego do tych w MGF.
- mógłbyś pomalować na czerwono pokrywę zaworów, przy czym samą górną powierzchnię tych tłoczeń, zrobiłbym w czarny połysk
- nie myślałeś o zmianie grilla? może taki chromowany plaster miodu?
ogólnie wrażenia mega, będą z przyjemnością śledził ten temat.
_________________ Czytanie postów na forum może powodować schorzenia psychiczne i utratę wiary w ludzką inteligencję
dymił razem z tą powłoką metaliczną za nieco ponad 2000.
folie z prostego względu odradzam - boczne szyby specjalnie nie są klejone, więc usztywnienie ich i pozbawienie podstawowej funkcji bezpieczeństwa nie jest najrozsądniejsze... dlatego ja gdybym miał tył, to nawet tam bym boków nie obkleił folią.
lepiej raz zainwestować w dymienie, i potem mieć efekt bardzo trwały i satysfakcjonujący.
u niego te szyby tak są od 4 lat, powłoka na bocznych została zadrapana dosłownie w kilku miejscach, i to delikatnie, zwykle przez wożenie czegoś dużego w samochodzie (w tym pijanych ludzi )
_________________ Czytanie postów na forum może powodować schorzenia psychiczne i utratę wiary w ludzką inteligencję
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum