Ja też muszę zamówić, ale w tym tomateam też mają jakąś zamotę - dzwoniłem koło wtorku i kobieta powiedziała ze nie ma, czekają od 1.5m-ca i nie wie kiedy będą - dziwny sklep.
Pomógł: 33 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Posty: 371 Skąd: Pszczyna
Wysłany: Pią Lip 15, 2011 17:44
maniek_kda napisał/a:
A jak z jakością tego sworznia?
Z tego co sie dowiadywałem, to mechanicy twierdza że jakość jest OK. I nie ma z nimi problemu.
W zeszłym roku jakoś na jesień kupiłem górny wahacz firmy DENCERMANN, minęło z 5 miesięcy i był tak wyjeb... że masakra. Też wymieniłem górny sworzeń na RTS-a i zobaczymy ile wytrzyma. Wtedy wyrobie sobie własne zdanie na temat firmy RTS. Wiem jedno już nigdy nic z DENCERMANN szajs niemiłosierny.
A czy ta firma FAI to taka rewelacja to nie wiem, szczerze powiem że gdybym nie miał rovera to pewnie bym nawet o takiej firmie nie słyszał
W zeszłym roku jakoś na jesień kupiłem górny wahacz firmy DENCERMANN, minęło z 5 miesięcy i był tak wyjeb... że masakra. Też wymieniłem górny sworzeń na RTS-a i zobaczymy ile wytrzyma. Wtedy wyrobie sobie własne zdanie na temat firmy RTS. Wiem jedno już nigdy nic z DENCERMANN szajs niemiłosierny.
pozdrawiam
Też nie polecam DENCKERMANNa. Kupiłem kiedyś dwa wahacze górne tej firmy i w jednym podczas dokręcania sworznia obmielił się gwint, a drugi wytrzymał jakieś pół roku.
ja mam właśnie górne wahacze Denckermanna i już 2 lata siedzą, nic nie puka nic nie stuka do tej pory a jeździłem nie mało, są tanie ale złego słowa nie powiem
Pomógł: 33 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Posty: 371 Skąd: Pszczyna
Wysłany: Pon Lip 18, 2011 18:35
chrupol napisał/a:
te swoznie od RST nie pasuja maja 14mm i 16mm
Nie wiem jak to możliwe, ja kupiłem i pasują jak złoto. Wyglądały identycznie jak stare, po zmierzeniu suwmiarką miały 16mm przy gwincie.
A jeszcze z innej beczki, czy te sworznie RTS które miałeś miały oznaczenie RT 93.06626.
Bo nawet jak wpisujesz w google ten nr to wychodzi zastosowanie
http://www.czescidoaut.pl...RT+93.06626.htm
Także nie wiem co dostałeś ale to na pewno nie był sworzeń o tym oznaczeniu które podałem.
Faktycznie ciężko jest o te sworznie
W Tomateam ich brak, są jakieś 555 ale nie poddane czy to 16mm do Diesla i 1.8 czy 14mm
Szukanie po sieci to dużo jest blednie poddane ze pasują tez do Diesla a maja tylko 14mm.
FAI SS1287 jedynie pojedyncza sztukę za ponad 80zl znalazłem
Kupiłem te RTS 93.06626 przez allegro i zobaczymy co to warta Podawali pod tym nr jedynie ze to do 1.8 i 2.0 silników oraz V6.
Szkoda ze nikt nie podał nr katalogowego 555
chrupol napisał/a:
i w koncu kupilem 555 japonskie SB-6242 lub inne oznaczenie 10Z4009-555 lub (pisane mazakiem na pudelku: J14008)
Pod tymi nr katalogowymi są to sworzenie 14mm
Jak przyjdą i wymienię zobaczymy czy coś to dało bo coś zaczyna pukać w zawieszeniu już Od razu ez wpadnie górny wahacz cały od ZS'a w lepszym stanie co mam teraz.
Jedynie młotek kulisty trzeba będzie kupić i można wybijać stare sworzenie
[ Dodano: Pon Paź 16, 2017 17:22 ]
W lecie była wymiana przedniego zawieszenie na PU i tez górne wahacze dostały nowe sworzeń oraz przy odkręcaniu dołu wszystko nadal sztywne
Tak ze RTS ma całkiem ok części
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum