Wysłany: Pon Sty 17, 2011 19:43
no powiedzieli mi że bardzo ciężko jest je dostać i że są bardzo drogie więc się nie opłaca wymieniać, ale drgania w czasie jazdy coraz bardziej dokuczają...
Poduszka zawieszenia silnika 00603292 249.60 PLN
Poduszka zawieszenia silnika MG ROVER KKB101441 308.75 PLN
Poduszka zawieszenia silnika MG ROVER KKB101551 93.55 PLN
Poduszka zawieszenia silnika MG ROVER KKG100731 222.57 PLN
Poduszka zawieszenia silnika MG ROVER KKH101410 117.63 PLN
Poduszka zawieszenia silnika MG ROVER KKH101621 311.66 PLN
Poduszka zawieszenia silnika MG ROVER KKH101630 130.95 PLN
Poduszka zawieszenia silnika MG ROVER KKH101641 126.56 PLN
Ceny z TomaTeam.pl.
Jak widać 1.5tys liczą dla siebie i trudno dostępne nie są. Proponuje podziękować tym panom i albo odwołać się do konkurencji albo samemu spróbować (trochę pobawić się trzeba, lewarkiem silnik podnieść można).
Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Sty 2011 Posty: 101 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Pon Sty 17, 2011 23:01
opal5 napisał/a:
no powiedzieli mi że bardzo ciężko jest je dostać i że są bardzo drogie więc się nie opłaca wymieniać, ale drgania w czasie jazdy coraz bardziej dokuczają...
Kurcze ale ludzie potrafią bzdury komuś nagadać żeby zarobić
To są podobne silniki i maja taką samą skrzynię, więc powinna ta poduszka podejść do 1.4.
A drugi obrazek to silnik 1.8 VVC i tam jest już inna skrzynia.
Panowie a jesli chodzi o poduszkę silnika tą od skrzyni biegów - lewą to jak ją najprościej zdemontować, trzeba wyjać akumulator itp. tzn od góry czy lepiej od dołu? bo jest trochę pokręcony sposób montażu, tzn jest dużo śrub i nie wiem jak najłatwiej ją wymontować. A jest trochę zimno i nie przyglądałem sie dokładnie.
Przechodziłem to ostatnio przy wymianie sprzęgła.. Nie obejdzie się bez kanału.
Musisz podstawić podnośnik pod silnik i skrzynie, tylko musi być solidny, żeby Ci sie nie przewrócił, najlepiej jakąś deseczkę na niego, żeby nie ślizgał się metal po metalu, potem musisz odkręcić filtr powietrza, akumulator, wyjąć podstawę akumulatora i możesz przystąpić do odkręcania poduszki. Są 4 śruby do karoserii (w tym dwie odkręca się na grzechotką z przedłużką od dołu) i 2 do skrzyni, jak odkręcisz wszystkie opuść silnik ze skrzynią tak aby można było wysunąć poduszkę na bok, tylko uważaj żeby nie opuścić za bardzo bo pokrzywisz półośki.
Witam! Oddając do mechanika mojego R25 16V w celu wymiany uszczelniaczy wałków okazało się że poduszka ta od strony rozrządu jest zerwana (szarpał czasem silnikiem więc raczej jej nie uszkodzili Powiedzcie mi czy te poduszki od 200-tki to to samo co 25? Wydaje mi się że tak. Najlepsze jest to że niby nie może jej dostać
ja zamawiałem z tedgum .. w toma-team nie mieli na magazynie i po 3 tygodniach czekania na dostawę odechciało mi się .. poduszka jeździ bezawaryjnie już rok ..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum