Witam mam pytanie czy takie felgi będą pasować ?
http://moto.allegro.pl/fe...1731229409.html
dokładniej chodzi mi o ET bo kompletnie się na tym nie znam i co sądzicie o takich felgach chyba że ktoś ma lepsze na sprzedaż w podobnej cenie to z miłą chęcią bym kupił
Ostatnio zmieniony przez Adrian Pon Sie 01, 2011 19:41, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sie 01, 2011 18:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ja u siebie mam fele 15" 6,5J ET 35 i opony 195/50 R15 jakbym wsadził 205 to z tyłu byłby dramat bo przy obciążeniu by obcierało a i tak podginałem nadkola
ostanio mocno śledziałem temat na forum CRX gdzie chłopak testował rożne ET do felg 15 cali celem wyposrodkowania poprawy trakcji wyniki były dość ciekawe... seryjnie jest tam ET45 przy ktorym wreszcie został. Pomimo zmienjszenia ET celem poprawy przyczepnosci zaczoł narastac problem skrecania... wiec prawda jest taka ze nie ma co kombinowac i trzeba sie trzymac jak najblizej parametrów seryjnych
NIE nie sugeruj się postem kolegi leszczu bo sama wartość ET niewiele nam mówi ważna jest tez szerokość felgi bo na ten przykład 6,5J przy ET35 wejdzie, a 8J przy tym samym osadzeniu już będzie problem...
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
5,5 J przy ET30 będzie bardziej schowana do środka niż np. 6,5J ET35 która ponoć nie wystaje, a wyżej wspomniane 9J przy ET45 mimo wysokiego ET będzie wystawać. Widać nikłe pojęcie o wymiarowaniu felg masz...
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
ostanio mocno śledziałem temat na forum CRX gdzie chłopak testował rożne ET do felg 15 cali celem wyposrodkowania poprawy trakcji wyniki były dość ciekawe... seryjnie jest tam ET45 przy ktorym wreszcie został. Pomimo zmienjszenia ET celem poprawy przyczepnosci zaczoł narastac problem skrecania... wiec prawda jest taka ze nie ma co kombinowac i trzeba sie trzymac jak najblizej parametrów seryjnych
Kwestia jeszcze czy autko siedzi niżej niż w serii oraz czy geometria jest poprawna.
Pływak napisał/a:
sama wartość ET niewiele nam mówi ważna jest tez szerokość felgi
x2
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Kwestia jeszcze czy autko siedzi niżej niż w serii oraz czy geometria jest poprawna.
oczywiscie ze siedzi jak sobie wyobrazasz CRX bez obnizenia go o przynajmiej 40mm
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum