Przyszła pora żeby w końcu aktywnie zaistnieć na tym forum, troszkę to trwało ale lepiej późno niż wcale.
A oto dość swieży zakup :
MG MGF 1,8 120KM
Rok produkcji 1996r
Przebieg oryginalny 122000 i rośnie.
Wyposażenie:
- airbag
- ABS
- wspomaganie
- elektryczne szyby
- centralny zamek
- alarm
- alufelgi
- hardtop
- windschot
- pałąki
- tapicerka już po zmianach ze skóry na skórę z alcantarą z MG ZF
Autko na dzień dobry przeszło gruntowny przegląd na moim serwisie i od razu zrobiono :
- wymiana alternatora na nowy wraz z paskiem
- wymiana oleju i wszystkich filtrów
- przeróbka układu dolotowego z wykorzystaniem filtra stożkowego K&N
- wycięcie katalizatora
- montaż sportowego wydechu z kwasówki dedykowanego do MG
- wymiana tapicerki
- wymiana rur układu chłodzenia na nowe ori. ( korozja swoje zrobiła przez te lata )
- wymiana chłodnicy na aluminiową z ZFa
- wymiana tylnych amortyzatorów.
W planach na najbliższy czas zostało:
- montaż car audio z wzmacniaczem i dokładnym wygłuszeniem
- polerka i konserwacja
- wymiana tylnych drążków
Powiem szczerze że autko wyjątkowo udane i ta radość ( coś jak dziecko kiedy dostaję nową zabawkę )
No to raczej nie tajemnica
Za auto dałem po długich negocjacjach 9000zł z hardtopem.
Przedtem oglądałem kilka tańszych ale ich stan pozostawiał wiele do życzenia
A że to dość mimo wszystko dość rzadki pojazd na naszych drogach wolałem poszukać coś sensownego.
no to fajna cena... ja za swojego pare miesiecy temu dalem 12.000zł .. ten sam rocznik, niższy przebieg, też z hardtopem, tylko że wersja 145 KM , no i dołożyłem już jakieś 3....
Mój też na początku był wyceniony na 12000 ale troszkę negocjacji zrobiło swoje, bądź co bądź jest to dość trudno sprzedawalny samochód i to można wykorzystać.
Mój już większość kosztownych napraw miał za sobą a poprzedni właściciel nie oszczędzał na nim.
Fakt wizualnie idealny już nie jest ale przynajmniej oryginalny, "parę" rysek już wiek zrobił, ale osobiście wolę to niż super odpicowane do sprzedaży auta, a jako że mam możliwości to powoli go odrestaurujemy do idealnego stanu , przecież coś trzeba robić w wolnych chwilach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum