Witam koledzy ! Jako że objąłem nowy samochodzik to pomyślałem czy nie można by było go podkręcić o pare koni do przodu Mój silnik to 1.6 16v ma 145 tys. równo pracuje poprzedni jeździł nim chłopak i chyba też go podkręcił ale nie dużo pewnie koło 120 ma . Ktoś ma jakieś propozycje jak wzmocnić go do 130-140 km . Nie wiem jakiś układ wydechowy sportowy ? Kiedyś właśnie czytałem że gosc też miał 1.6 i miał w nim 137 km także fajne osiągnięcie tylko nie widział co ma :F Pozdro rzucajcie pomysły
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lis 20, 2010 21:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Po 1. szukaj Po 2. zagłęb swoją wiedzę troszke teoretyczną przynajmniej zanim zaczniesz coś takiego pisać bo pewnie wypowiedź większości znających się na rzeczy i tak była by dla Ciebie mało zrozumiała
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie spokojnie ogarniam ten temat po 2 szukałem i nic ciekawego nie znaazlem
[ Dodano: Pon Gru 06, 2010 20:50 ]
Czytałem i znalazłem takie cuś Przepustnica od MG ZR 160 . Może mi ktoś powiedzieć ile mi to da koni bo czytałem że w silniku 1.6 115 km wzrasta nawet do 120-130 KM ? To prawda ? Ile może to dać ?
nie ma co pakowac w silniki 1,4Si czy 1,6
konstruktorzy owych jednostek i tak juz duzo naciągneli KM w stosunku do pojemnosci.
Kolega ma vectre 1,8 i ma 95KM i ni h*ja nie chcial mi uwierzyc ze moj rover ma 1,4 pojemnosci i az 103Km (no z nowym wydechem mam 106-107KM tak mysle)
Raczej swap odpada za dużo przeróbek nie to że nie dał bym rady ale szkoda mi w to pakować wolałbym 1.6 . A chip w 1.6 ile da bo ostatnio znajomy tylko w dieslu robił 30 Km mu wzrosło i zapłacił 500zł tylko . Myśle że do tysiaca mogłbym na to przeznaczyc
Kamil94, kolego, zapamiętaj, że chip do wolnossącego niewiele da. Przyrosty duże sa dopiero przy doładowanych silnikach
No chyba, że byś naprawde mnóstwo podłubał i musiałbyś nowy program zapodać żeby to wszystko hulało ładnie
Z benzyniaka niskimi nakładami sił i pieniędzy dużo nie ugrasz. Raczej gra niewarta świeczki...
A coś pokombinowac z dolotami tylko co Jest jakiś temat zbiorczcy o tuningu rover 200 1.6 16v żeby oblukac ? Bo tu na forum kiedys znalazłem że ktoś na forum robił takie rzeczy i zyskiwało + 20 km wlasnie w 1.6 (kwestia chipa)
http://www.youtube.com/watch?v=BYi5s0QeuHg Zaciekawiło mnie coś takiego całkiem podoba mi się przyspiecha tego roverka . Mógłby ktos szerzej wyjasnić jak cos takiego osiagnac . Gdzie zakupić takie czesci i wgl . Pozdrawiam
Na początku zadbaj żeby wszystko chodziło jak trzeba, oleje, płyny, łożyska, hamulce, opony, zapłon. Dojdź do stanu oryginalnego i to już Ci da wiele. Dla przykładu przytarte łożysko napinacza pompy zabiera Ci moc, zbyt mała produkcja energii względem poboru tak samo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum