Witam.
Dzięki za lekturę tylko czy ma ktoś teraz mapy sprawdzone.
powiedzcie mi czy mieliście taki przypadek:
przekręcacie zapłon na ON i wyłączacie, uruchamiacie dowolny program i jest komunikacja z tą centralką sprawdzacie i wsio działa ,
a teraz uruchamiacie silnik żeby podejrzec np. logi i i i brak komunikacji na obu programach
auto freelander 2000/1r 1.8l świeża instalka
czytałem instrukcje do tej sekwencji i tam działanie programów jest na zapalonym silniku.
instalacja to brc sequence 24.
Witam.
Od ponad 3 lat jeżdżę na BRC Sequent 24. Przejechałem już ponad 50 tyś km. Po około 10 tyś zaczął mi szarpać na niskich obrotach. Wymieniłem świece i pomogło . Teraz wymieniam co 10-12 tyś i nie mam żadnych problemów
Kolego to jak ci się jeździ nie wnosi żadnej pomocy ! do tego forum .
Znaleziona przyczyna szarpania po naciśnięciu na gazioży dokonali poprawki w instalacji i przepięli kabel by pobierał impulsy z wału głównego, a nie z cewki zapłonowej , wymiana na świece platynowe ze zmniejszonym odstępem elektrod , a nie jak wcześniej 1-sze lepsze i mała zmiana mapy i teraz jest git nie szarpie na 3-im biegu pod górkę i w ogóle się zbiera dużo lepiej i tej dziury na benzynie co występuje tak nie czuc na gazie.
Wyżej wymienione błędy powodowały pojawianie się kontrolki check engine(żółtej) - wypadanie zapłonów, a skasowanie jej nieźle kosztuje sami wiecie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum