W przyszłe wakacje mam zamiar zmienić autko na MG ZR po lifcie.
Wymarzyłem sobie autko w kolorze szary metalic, pól skórzane z pełnym wyposażeniem, pięciu drzwiowe i silnikiem k-serii 1.4 lub więcej .
I tak co jakiś czas patrzę czy coś ciekawego nie ma, żadnego MG ZR po lifcie w 5D nie widziałem gdy tu nagle... jak by ktoś spełnił niemal moje marzenia:
Pomógł: 84 razy Dołączył: 20 Paź 2007 Posty: 757 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Pon Wrz 05, 2011 21:02
Ładny jest, bo to mój kolor
Strasznie klei się od plaka.
Jedynie co zauważyłem to brak żółtej naklejki na przednim pasie z informacją o czynniku klimy, odpięty akumulator i brak na zbiorniczku płynu chłodzenia tego żółtego krążka z informacji o płynie
_________________ Był 214 si LPG 16v 1.4 103KM 97r. Platinum Silver
Był R 25 2.0 iDT 113kM 05r. X POWER GREY MET
-cała komora silnika czysta, ja rozumiem dbać ale takie pucowanie na lustro za dobrze nie wygląda
-zbiorniczek wyrównawczy poza brakiem etykietki ma jakiś dziwny nalot, jakby "poHaGieeFowy" albo cóś
-przebieg, raczej nie do wiary chociaż wszystko ładniutkie
-niestety po lifcie nie wypowiem się na temat spasowania chociaż klapa jakieś takie duże szpary ma
Poza tym pikne autko
_________________ "Jest cechą głupoty dostrzegać błędy innych a zapominać o swoich" - Cyceron
Auto wygląda OK, ale powiem szczerze, że gdybym ja miał takie auto w dobrym stanie blacharskim i mechanicznym, to cena byłaby znacznie wyższa.
Obecna cena może mieć uzasadnienie w stanie technicznym lub w powypadkowej historii.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
piter34 tu jeszcze trzeba doliczyć opłaty, rejestrację itd.... ale zgadzam sie, że cena "niska" jak na ideał na jaki wygląda
_________________ "Jest cechą głupoty dostrzegać błędy innych a zapominać o swoich" - Cyceron
Bumelant [Usunięty]
Wysłany: Sro Wrz 07, 2011 13:59
Autko ładne - ja bym go nie kupił bo jest wolne, ma słabe archaiczne hamulce, kiepską skrzynię, dużo słabsze półośki - chyba, że nie jest to jakoś bardzo istotnie i godzisz się z tym - ale trzeba uczciwie przyznać ładny egzemplarz do rozważenia. Też nie każdy poszukuje formuły 1 Dla mnie cała radocha w nich to dość fajny wygląd i niezłe osiągi w silniku 1.8. W innym przypadku szukałbym innej marki lub diesla - to będzie niewiele mniej paliło jak vvc tak naprawdę w normalnej eksploatacji a niutona jest bardzo mało.
Ostatnio zmieniony przez Bumelant Sro Wrz 07, 2011 14:06, w całości zmieniany 1 raz
Teraz 1.4 mam i mi nawet wystarcza, chodź jak by był 1.8 to bym brał
Ale znajdź taki po lifcie i to 5D...
Bumelant [Usunięty]
Wysłany: Sro Wrz 07, 2011 14:07
5d praktycznie jak kupowałem swój ponad 3 lata temu był nieosiągalny. Przez te lata obserwacji allegro to może się 3 szt. ostatni rok pojawiły. A bardzo fajne. Też chciałbym mieć 5 drzwi bo się rodzinka powiększyła. Właśnie bardzo dobrze, że jest czyściutki. Swój też pucuje na sicher. W mieszkaniu też lubię porządek. Pamiętaj jaki Pan taki kram. Jak patrzy się nie raz na te auta z ogłoszeń to jakby pół roku w gnojowicy przestały lub zostały zjedzone i strawione. Dla mnie duży + dla użytkownika.
Ostatnio zmieniony przez Bumelant Sro Wrz 07, 2011 14:16, w całości zmieniany 1 raz
No właśnie, ja 5D potrzebuję bo garaż wąski, z 3D nie wyjdę a po za tym będzie to samochód raczej na dużej więc dobrze by było wziąć pod uwagę że jednak coś może się pojawić
Po za tym praktyczniejszy jest
Bumelant [Usunięty]
Wysłany: Sro Wrz 07, 2011 14:19
3d nigdy już nie wezmę pod uwagę. Zabawa się kończy jak potomek przychodzi na świat. To jest poprostu nie praktyczne, drzwi są ciężkie, szeroko się otwierają. Każde wyjście / wejście do tyłu to jest akrobacja.
Tu się pojawił ciekawy samochodzik - może, któryś z kolegów kojarzy. Aż pojadę chyba go obejrzeć - aczkolwiek temat nie o tym. Może Cię zainteresuje. Przebieg raczej mało realny ale ze zdjęć wróżenie z fusów.
jak ktos chce fotki inne niz te na allegro moge wyslac ,chyba ze tu mozna ,tak z ciekawosci prosilem o wiecej fotek od tego wlasciciela u niego tez kupywałem ostatnio fotele ma tez inne czesci od mg zr tanio
Dobrze że się przyznał, plus dla niego.
Widać że prawy błotnik gdzie było wgniecenie skaza się wdała więc troche straszy
Po za tym tam gdzie ciapnął nie powinno być belki? Bo jakoś jej nie widzę.
Wszystko fajnie ale gościu stracił na wiarygodności, dlaczego w opisie podał bezwypadkowe??
Jak szczerze to szczerze i kto by się zaciekawił brakiem takiej deklaracji to by dopytał i gościu by podał, a tak w teorii można nie pytać bo napisał że bezwypadkowe.... ale może szukam dziury w całym
Mocno walony nie był... (oczywiście jeśli to jest jedyna jego przygoda). Klapa odstaje zapewne przez wiejskie lampecki. Ale najważniejszy minus moim zdaniem to silnik 1.4 - pamiętaj że w bonusie dostajesz to co wymienił Bumelant oraz niewentylowane tarcze przednie i dermowe siedzenia
ZR bez 1.8 to już nie to... a pamiętaj że auto prowokuje i czasem miło jakiemuś cwaniakowi stłuc dupę z pod świateł lub w zakretach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum