Sa dwie mapy bo jest wartość high na jednej i low na drugiej a tylko obydwa razem pracują ze sobą. Teoretycznie by można było zrobić jakiś przełącznik i wsadzić większą kość ale za dużo zabawy z tym tak jest łatwiej
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Ostatnio zmieniony przez Remigiusz Nie Kwi 20, 2014 23:52, w całości zmieniany 1 raz
• Otwieramy górna pokrywę komputera, trochę trudno to idzie bo klej szczelny trzyma. Na żółto w kółku mamy te nasze chipy które trzeba będzie wylutowac
• kupujemy podstawki 2x PLCC32
• Wylutowane chipy z ECU
• Lutujemy podstawki do ECU i wkładamy chipy. Opisane który chip high a który low.
• Montujmy ECU do auta i patrzymy przy przekręcania kluczyka na pozycje II czy sie nam świeci check enigne. Jak nie to odwrotnie mamy chipy wsadzone i autka nie odpalimy
I gotowe.
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Przełączalne mapy są możliwe, wystarczy 2x większa pamięć na którą wrzucamy obydwie mapy i wyprowadzone piny z obydwu kostek.
Wtedy przyciskiem da się przełączyć mapy między serią a modyfikacją.
Remi55Pieknie wszystko opisane, teraz to tylko na flash-e z mapkami czekam i bedzie zabawa . Juz sie podkrecilem na ten tuning , jeszcze te wtryski od SDi mnie strasznie mecza tylko nie mam pewnego zrodla, a takich z allegro to troche sie obawiam bo rozny szmelc sprzedaja. Na razie potestuje te chipy.
komik88 [Usunięty]
Wysłany: Sob Wrz 17, 2011 22:19
Remi a te mapy co chłopaki zakupili wraz z tobą to nie są własnie do wtrysków SDI?? bo z tego co wiem to na wtryskach IDT więcej niż 140KM się nie zrobi.. a ty pokazałeś wykres ok 155KM
Patrząc na ceny na alledrogo (50 pln / szt.) żałuję że nie kupiłem na Ebay'u w UK za pół ceny. Polska
_________________ 0-100 km/h - 8,25 sec!
'Nie pałuj gdy silnik Twój zimny jest'
komik88 [Usunięty]
Wysłany: Sob Wrz 17, 2011 23:36
z tymi wtryskami to też nie jest tak hop siup bo jak będą lać to już super nie jest.. ja mam takie 3 wtryski od sdi i dwa z nich leją przy ciśnieniu 180 więc nie wiem czy jest sens takie wkładać co do tych map to nie to ze nie chcialem ale straszny kryzys z kasą był poza tym przepływke mam dobrą pozdro
Ee jakby nie kapuje o co Ci chodziło z tymi wtryskami??
komik88 [Usunięty]
Wysłany: Nie Wrz 18, 2011 08:01
Alexi chodzi o to że to nie jest tak do końca że sobie zamawiasz z allegro wtryski, wkładasz i super śmigasz, bo jak kupisz takie które już leją to auto będzie ci nie równo pracować, może więcej palić i przedewszystkim bardziej kopcić a co najgorsze rozwalić tłoki poprzez wypalenie bo będzie auto bardzo zalewać a nie będzie przepalać..
A no teraz jako tako kapuje ja informatyk nie mechanik do mnie trzeba prosto. No tak Nie wejdziesz w to jak kupujesz. Najlepiej by było od kogoś z forum kto pozbywa się części np. Takie moje zdanie.
komik88 [Usunięty]
Wysłany: Nie Wrz 18, 2011 12:00
ja mam takie wtryski w domu ale dwa leją a dwa są dobre.. nie ryzykuje 5-8KM dla większego dymu i nie równej pracy hehe ale jak znajdę dwa idealne to myślę że się skusze
Chyba 36koni chciałeś napisać Wtryski dają +36km i +67Nm
komik88 [Usunięty]
Wysłany: Nie Wrz 18, 2011 15:54
Remi 36KM jak bym je teraz włożył do siebie na tej mapie co mam ok 140KM?? bo mi sie nie wydaje.. ja mówie o dodaniu mocy w moim przypadku u mnie co by dały to myśle max 10KM bo skoro dały by 36 KM to by mi musiało wyskoczyć ok 180KM hehehehe
Cos mało realne o czym już pisałem bo np. wrzucam wtryski SDI do ZR czyli mam już koło 150KM, do tego podnoszę ciśnienie na turbo, wrzucam większego fmica, rozluźniam wydech, wrzucam jeszcze jakieś mocniejsze mapy to już powinienem mieć ponad 180KM i teraz pytanie gdzie jeździ taka L-seria?
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum