Wysłany: Sro Paź 12, 2011 16:09 [R 25] Słabe CB radio i dobra antena
Z góry piszę, że nie wiedziałem gdzie napisać ten temat więc piszę tutaj, wydaje mi się właściwy
Witajcie, to mój pierwszy post na forum, przy okazji witam wszystkich Forumowiczów.
Myślałem ostatnio nad zestawem CB, zależało mi na tym żeby radyjko było jak najtańsze..kupiłem więc cobrę 19 ULTRA III. Czytałem na necie, że to radio jest krótko mówiąc nic nie warte. Słyszałem, że "jak słabe radio to długi bat", dokupiłem więc lepszą antenę Midland ML145. Antenę mam już w domciu, radyjko zamówione dopiero z Alledrogo. Co sądzicie o tym zestawie? Czy to radyjko da radę czy kupiłem "w ciemno" złom?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Paź 12, 2011 16:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ale prawdą jest, że ważniejsza jest dobra, dobrze zestrojona antena, niż samo radio.
Na początku przygody z CB wystarczy. Później sam ocenisz czy będziesz potrzebował czegoś lepszego.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Kwi 2011 Posty: 80 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: Czw Paź 13, 2011 12:03
Witaj.
Ja zaczynałem z podobnym zestawem, miałem tylko inną antenę: Sirio ML145.
Wytrzymałem z tym "radiem" 1,5 dnia i poszło dalej.Potem był jakiś Alan, Intek i Sunker ale też wytrzymałem z nimi kilka dni (jeden wielki szum).
Aktualnie mam Uniden Pro 520XL + wspomniane wcześniej Sirio i jestem bardzo zadowolony.
Z doświadczenia wiem, że nie warto oszczędzać na radiu bo na dobre to nie wychodzi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum