Jak najbardziej. Po wyłączeniu świateł powinno gasnąć tylko podświetlenie, ale on sam ma działać cały czas. Gdyby było inaczej, po 3h od wyłączeni zapłonu musiałbyś ustawiać zegarek ponownie.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
To wynika pewnie z tego, że nigdy nie jechałeś pełnych 8-iu godzin
Może to nie kwestia zasilania, a kwarcu, który się posypał i zegar nie trzyma czasu.
Ja o bateryjce podtrzymującej nie słyszałem w naszych R/MG (ale może nie o wszystkim wiem). Wydaje mi się, że prąd bierze z aku i ma śmigać. Jak prądu zabraknie, to od chwili zaniku do powrotu będzie różnica w czasie. Albo może ktoś majstrował przy elektryce...
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Dokładnie do zegarka idą 2 kable zasilające jeden do podświetlania powinien podawać prąd wraz z zapaleniem świateł drugi to stałe 12V z aku i ono zasila zegarek cały czas. Ja jak kupiłem swojego to miałem te kable zamienione i podswietlanie chodziło ciągle a zegarek tylko podczas jazdy. Nie ma żadnych bateryjek itp.
_________________ Pompowanie zawieszenia WLKP (Poznań) Info na PW
Pomógł: 3 razy Dołączył: 08 Maj 2011 Posty: 92 Skąd: Kraków
Wysłany: Pią Lis 11, 2011 11:33
Ja miałem podobny problem jednak nie zależał on od włączonego/wyłączonego silnika. Zegarek po prostu chodził jak chciał, wyznaczał własny czas Potrzebowałem switch do halogenów które mam w zderzaku i nie mogłem go nigdzie znaleść a na allegro gość miał do sprzedania całą konsole środkową z przełącznikami szyb, świateł przeciwmgielnych, licznikiem temp. oleju i zegarkiem za 80zł Kupiłem, przy okazji przełożyłem zegarek i działa, polecam poszukać na allegro zegarka za grosze.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum