Wysłany: Czw Paź 27, 2011 21:52 Filmy które warto zobaczyć
Witam,
Tak pomyślałem, że pewnie istnieją inni ludzie którzy uwielbiają oglądać dobre kino jak ja
I dlatego chciał bym się podzielić jakie filmy polecam ja i może wy coś zaproponujecie?
Mówiąc dobre kino głównie chodzi mi o filmy z niebagatelną fabułą, takie po których obejrzeniu jeszcze długo się rozmyśla.
Ale jak jakaś inna produkcja z innego powodu jest ciekawa to także można wrzucić
Od razu informuje że że do większości nie powinno się czytać opisów o czym jest, ważny w nich jest efekt zaskoczenia Dlatego też nie do wszystkich wrzucam zwiastuny, za dużo zdradzają.
Oczywiście filmy polecam z napisami, lektor strasznie przekłamuje.
- 1408 ( na podstawie książki Stephen'a King'a )
- 9 ( animacja o post apokaliptycznym świecie bez ludzi... )
- Pachnidło ( historia niezwykłego człowieka, a zarazem odrażającego... )
http://www.youtube.com/watch?v=tCmVkNk0NNU
- Watchmen ( polecam wersja ultimate, trwa 3:35 ale wiele wyjaśnia)
- Dorian Gray ( to raczej wiadomo )
- Ciekawy przypadek Benjamina Buttona ( o człowieku który urodził się starcem )
- Iluzjonista
- Liczba 23
- Memento (trudny)
- Pandorum
- Sierociniec ( chyba hiszpański, ale nawet ciekawy )
- Wyspa tajemnic ( zaskakujący )
- Zaklęci w czasie ( nietypowy, oryginalna fabuła )
http://www.youtube.com/watch?v=geDJXf4o0SI
- Zagubiony pokój ( także nietypowy, składa się jak by z 3 odcinków )
- Zakochany bez pamięci ( ciekawy w swoim poplątaniu )
SPAMU¦
Wysłany: Czw Paź 27, 2011 21:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Przed chwilą obejrzałem film "Mechanik", ale nie nowy gniot o płatnym zabójcy, tylko mistrzowski film z 2004 roku.
Jest to absolutnie jeden z lepszych filmów które widziałem.
"Ghost Dog" flim Jima Jarmuscha z Forestem Whitakerem, filmik ma swój klimat oraz rewelacyjną muzykę w wykonaniu RZA.
i jeszcze dwa mroczne filmiki z mojej skromnej kolekcji dvd, polecane szczególnie na zimne, ciemne, ponure jesienno zimowe dni.
"36" film z Gerard Depardieu i Daniel Auteuil oraz
"MR73" Daniel Auteuil i Olivia Bonamy
oraz filmik Ridleya Scotta "Helikopter w ogniu", który to film możemy z moim młodym oglądać cały czas.
no i żeby nie do końca było tak mroczno polecam "Klub 54" przypominają mi sie wtedy początki lat 90 i nasze night kluby"54" powstające w każdej większej wiosce.
Dobre, bo polskie... Kobieta samotna- z Marią Chwalibóg i Bogusiem Lindą,
Człowiek na torze- Andrzeja Munka
Nóż w wodzie- R. Polańskiego, a skoro wymieniłem tego reżysera to polecam
Dziecko Rosemary
Jańcio Wodnik oraz Pograbek- Kolskiego.
Polskie filmy też mają fajne klimaty
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum