Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
Witam,
Było dobrze a gdy przyszła jesień zdechło. Taki pech.
Przestały mi działac wycieraczki, kiedy najbardziej potrzebne. Przednia i tylna nie działa w ogóle, nie działa spryskiwacz. Czy to może być wina bezpiecznika? Czy padł prawy przełącznik zespolony? Nie mogę znaleźć na szybko schematu bezpieczników a na opisie w aucie, na pudełku schowka, nie znajduję przedniej wycieraczki Czy obie (przód i tył) i oba spryskiwacze to ten sam bezpiecznik?
_________________ Pozdrawiam
Drooid
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lis 23, 2011 11:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Szukałem, szukałem... sęk w tym, że według podanego przez sTERYDA schematu (i Jugola w innym wątku) za wycieraczki odpowiada bezpiecznik nr 14, którego w swojej skrzynce nie mam - jest tylko jakaś mała zaślepka Na skrzynce bezpiecznik nr 13 opisany jest jako rear wipe. Zatem zastanawiam się, gdzie jest front wiper?
Padły mi wszystkie funkcje prawego przełącznika przy kierownicy. Wszystko pozostałe działa bez problemu. Wszystkie szyby się otwierają.
OK. Sprawa się rozwiązała.
Wykopałem nogą bezpiecznik zupełnie Mogłem se szukać, który spalony do usranej... Za wyczieraczke przednią, tylną, spryskiwacze przód i tył, odpowiada u mnie bezpiecznik 27 - na schemacie sTERYDA oznaczony jako cewka zapłonowa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum