Wysłany: Pon Sty 30, 2012 13:14 [R45 iDT] Cieknąca pompa wspomagania i wymiana pompy z R75
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
Witam
Wiem ze temat cieknącej (na uszczelce) pompy wspomagania był poruszany i jest tu na forum znany, mi natomias chodzi o to ze szukam od czego moge jeszcze taka pompe podpasowac. Poszperalem troche na necie i zauwazylem ze pompa od Rovera 75 1.8l, 2.0l diesel i 2.5l jest identyczna - takie same mocowanie ten sam ksztalt i rozmiar jedyna roznica jest taka ze walek przechodzacy przez pompe u nas przechodzi na wylot i wyglada jakby mial byc jascze z czymś sprzęgnięty - jakby cos jeszcze napędzał.
I tutaj moje pytanie czy pompa wspomagania w naszych L -series napędza cos jeszcze???
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sty 30, 2012 13:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tego sie wlasnie obawialem, czyli cala moja robota na marne od r75 nie podejdzie. Poradzcie zatem gdzie moge cos takiego w miare tanio dorwać. Nie mam czasu i waronkow zeby samemu sie bawic w rozbieranie tej pompy i jej doszczelnianie, a samochod jest mi potrzebny praktycznie caly czas. Wiec jedyne wyjscie to kupno drugiej, podmianka i ewentualnie zabawa ze stara w doszczelnianie. Do R75 mozna kupic pompe juz od 70zl a do mnie 250zl min, porazka (mowie oczywiscie o uzywkach). Dolewam codziennie z 50ml i narazie jezdze, ale juz pod maska wszystko zazygane .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum