Wysłany: Pią Lut 10, 2012 13:22 [R416] Radio Kenwood + wzmacniacz = da radę ?
Witam
Od razu piszę, że za bardzo nie znam się na car audio - stąd może dla niektórych śmieszne pytanie.
Posiadam radyjko kenwood KDC-W409. Tył wygląda tak:
Do czego służy wyjście Chinch które jest na tyle ? do wzmacniacza? (niby jest napisane REAR ale w kostce są wyjścia na tylne głośniki)
Chcę podłączyć przednie głośniki do radia + wzmacniacz do niedużego subwoofera - czy jest taka możliwość z tym radiem? Jeśli tak to jak to podłączyć?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lut 10, 2012 13:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
podpibasz przewody pod wyjcie RCA od wzmaka i radia plus przewód zasilajacy wzmak w radiu w kostce pod niebieski przewód (zasilajacy antene) a we wzmacniaczu pod REM nie zapominajac o masie ze wzmaka podpieta pod karoserie (najblizej) oznaczona GND na wzmaku i Plus od akumulatora do wzmaka ( b+ ). Uzyj do tego przewodów jak np.te: http://allegro.pl/zestaw-...2100863848.html pamietaj zeby przewód zasilajacy (+) był gruby mam nadzieje ze pomogłem
Jest to budżet liga jednak za 100`wkę można wziąć. Na początek wystarczy szczególnie pod subwoofer.
Moce ten wzmacniacz ma przesadzone. 1502 ma według pomiarów około 400W a nie jak na papierze 500W.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Jest to budżet liga jednak za 100`wkę można wziąć. Na początek wystarczy szczególnie pod subwoofer.
Moce ten wzmacniacz ma przesadzone. 1502 ma według pomiarów około 400W a nie jak na papierze 500W.
kazdy ma swoje opinie nam wyszło prawie 500 tak jak podaje firma mi sie sprawdził co prawda dałem 300 ale nie załuje.. jesli chodzi o wzmaki to tylko carpower i magnat
1502 ma według pomiarów około 400W a nie jak na papierze 500W.
Tez nie wierze w te 500W, wzmacniacz ma 2 bezpieczniki po 30A. Musial by miec wieksza wydajnosc niz standardowa z takiego typu wzmacniacza (ok. 50-60%).
greg-si, napisz dla ciekowostki bo pewnie znajdziesz szybciej niz ja jak sie ma wydajnosc takiego wzmacniacza do wartosci bezpiecznikow. Jak Ci sie chce.Pozdr.
keczu,
Nie będę wchodził mocno w teorie, bezpieczniki etc. bo niektórzy producenci dają ich wyższe wartości tak dla stwierdzenia na pierwszy rzut oka ile ma wzmacniacz.
PS. Mam wzmacniacz ciut z innej ligi i ma bezpieczniki 2x20A a w mostku raptem niecałe 250W.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum